Anasayfa > Oyun Haberleri > Dark Souls 3 Xbox Series X/S’de Artık 60 FPS Çalışıyor

Dark Souls 3 Xbox Series X/S’de Artık 60 FPS Çalışıyor

FromSoftware’in ünlü serisi Dark Souls’un üçüncü oyunu olan Dark Souls 3, Xbox Series konsollarında artık 60 FPS çalışabiliyor. Detaylar haberimizde.

Fan Yapımı Devam Oyunu Dark Souls Nightfall Aralık Ayında Geliyor

Oyun sektöründe zorlu ve ünlü bosslarıyla, oyuncuları zorluktan çıldırtmasıyla ünlü sektöre yön vermiş FromSoftware tarafından geliştirilen Dark Souls serisi bugün hala popüler. Souls serisinin dördüncü, Dark Souls serisinin de üçüncü oyunu olan Dark Souls 3, artık yeni nesil Xbox konsollarında yüksek kare hızı ile çalışabilecek.

Sony PlayStation tarafında PlayStation 4 Pro ile gelen bir güncelleme sonrası FPS sınırı kaldırılmış ve Dark Souls 3 60 FPS çalışabilmeye başlamıştı. Bugün de PlayStation 5 üzerinde geriye dönük uyumluluk ile oyun 1080p 60 FPS çalışabiliyordu. Xbox tarafında ise oyun hala 30 FPS çalışıyordu. Xbox Series konsolları her ne kadar yeni nesil olsalar da eski sürümleri kullandıklarından 30 FPS’nin üzerine çıkamıyordu. Xbox’ın popüler teknolojisi FPS boost ile oyunun çalıştığı kare hızı 30 FPS’den 60 FPS’ye çıkmayı başardı.

dark souls 3 60 fps

Dark Souls 3 Xbox Series Konsollarında Artık 60 FPS

Daha önce Watch Dogs 2, Metro Last Light, Prey ve Dishonored gibi daha birçok oyunda uygulanan FPS Boost Dark Souls 3 için de uygulandı. Xbox ürün yönetimi direktörü Jason Ronald, Dark Souls 3’e bu teknolojinin uygulanması için yeni bir tekniğin gerektiğini belirtti ancak daha fazla detay paylaşmadı. Bu teknoloji ile 30 FPS ile kilitli oyunlar 60 FPS ve hatta 120 FPS değerlerine kadar çıkış yapabiliyor. Dark Souls 3, teknik analizler ile ünlü Digital Foundry’nin tanımıyla ”neredeyse kusursuz” bir performans sergileyerek sorunsuz bir şekilde 60 FPS çalışabiliyor.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir