Anasayfa > Oyun Haberleri > Dijital Oyunlara Derecelendirme Sistemi Getiriliyor

Dijital Oyunlara Derecelendirme Sistemi Getiriliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamalara göre dijital oyunlara derecelendirme sistemi getirilecek. Detaylar haberimizde.

Ülkemizde düzenli ve sık aralıklarla medyada kendine yer bulan video oyunları genellikle şiddet ve istenmeyen davranışlar ile ilişkilendiriliyorlar. Her geçen gün daha da büyüyen ve en büyük eğlence sektörü kolu haline gelmeye başlayan video oyunları hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada ülkemizde dijital oyunlara ‘kültürümüze uygun’ bir derecelendirme sistemi getirileceği mesajı verildi. Derecelendirme kriterleri yalnız oyunları değil, oyuncakları da kapsıyor olacak.

Oyunlar ve Şiddet Arasında Gerçekten Bağ Var Mı?

Muzır İçerikle Mücadele İhbar Platformu‘nun hayata geçirilmesine yönelik yapılan çalışmaların başladığını ve hızla devam ettiğini belirten Selçuk açıklamalarında

“Çocuklarımızın zararlı içeriklerden korunmasını sağlayacak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Çocuklar için üretilen oyun ve oyuncaklarla ilgili kültürel yapımıza uygun bir değerlendirme ve derecelendirme sistemi oluşturacağız

ifadelerini kullandı. Çocukların psikososyal gelişimlerine uygun olarak bir derecelendirmeye gidileceğini belirten Selçuk projenin amacının ebeveynlere çocuklarına uygun oyun ve oyuncak seçimi konusunda farkındalık kazandırmak amacını taşıdıklarını da vurguladı.

Toplumsal tepkilere yol açan, çocukların psikososyal gelişimi üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilecek nitelikteki oyuncaklar ve oyunlar hakkında birtakım standartlar oluşturulmasına ihtiyaç duyduk. 

İfadelerine de açıklamalarında yer vermiş olan Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı gibi farklı devlet kurumları ile de ortak bir çalışma yürüterek oyuncakların çocukların fiziksel ve psikososyal gelişimlerine uygunlukları bakımından değerlendirilecek kriterler oluşturulacağını söyledi.

dijital oyunlara derecelendirme

Dijital oyunlara getirilecek derecelendirme sisteminin detayları hakkında bilgi verilmezken bunun dünya genelinde kullanılan ve kabul gören ortak derecelendirme sisteminden ne gibi farkları olacağı şimdilik merak konusu.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. “kÜLtÜrÜmÜzE UyGuN”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir