Anasayfa > Oyun Haberleri > Doom Eternal Geliştiricisine 450 Milyon Dolar Kazandırdı

Doom Eternal Geliştiricisine 450 Milyon Dolar Kazandırdı

2020’nin en çok ses getiren yapımlarından biri olan Doom Eternal, geliştiricisi id Software’e 450 milyon dolarlık gelir sağladı.

Doom Eternal

1993‘te çıkış yapan DOOM‘dan beri devam eden serinin en son üyesi Doom Eternal 2020 yılında çıkış yapmıştı. Oyun eleştirmenleri ve oyuncular tarafından oldukça beğenilen oyun, büyük övgüler almayı başarmıştı. Ayrıca oyun göz alıcı grafikleri sayesinde oyuncuların “benchmarking” için kullandığı başlıca oyunlar arasında yerini almıştı.

Eski id Software Ürün Geliştiricisi David Saunders, LinkedIn hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Doom Eternal’ın şirkete ne kadar kazanç sağladığını açıkladı. Saunders paylaşımında Doom Eternal’ın 20 Mart 2020‘deki çıkışından bu yana yaklaşık 450 milyon dolar ciro elde ettiğini belirtti. Geliştirici şirketin oyuna büyük bir özen gösterdiğini belirten Saunders, bu çalışmanın meyvesini aldıklarını da ekledi.

Doom Eternal büyük bir oranda rağbet gördüğü eski ve yeni nesil konsolların dışında PC‘de de oldukça yüksek oynanma rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Steam’de çıkış yaptığı hafta içinde anlık yaklaşık 84 bin kullanıcıyı gören oyun çıkışından 9 ay sonra hala anlık olarak yaklaşık 3 bin kişi tarafından oynanıyor. Ayrıca oyun 2020’nin Eylül ayında XBOX Game Pass‘e de dahil edilmişti.

Müzikleri de çok beğenilen oyun ilk indirilebilir ek içeriğini 20 Ekim 2020‘de almıştı. “The Ancient Gods: Part I” adındaki ek içeriğin ikinci kısmının ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Bunun yanında oyunun bir de sanal gerçeklik versiyonunun da geliştirildiği söylentiler arasında.

İlerleyen günlerde id Software’in Doom serisine yaptığı bu büyük yatırımların ve kazançların devam edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir