Anasayfa > Oyun Haberleri > Doom Eternal İçin Çok Özel Bir Karakteri Geri Dönüyor!

Doom Eternal İçin Çok Özel Bir Karakteri Geri Dönüyor!

Doom Eternal için sürekli fragmanlar yayınlanıyor. Fakat bu fragmanda çok özel bir karakterin geri dönüşünü görüyoruz. Detaylar haberimizde.

20 Mart 2020 tarihinde çıkacak Doom Eternal, yeni bir fragmanla karşımıza çıktı. İsterseniz fragmanın detaylarını inceleyelim. Başlangıçta dev bir vücut görüyoruz. Daha önceden gördüğümüz fragmanlardaki gibi Doom Slayer’i, hikaye detaylarını, iblisleri ve glory kill hareketlerini izliyoruz. Daha sonradan klasik Doom serisinden beridir alışkın olduğumuz o silahı görüyoruz. BFG-9000. Ya da uzun ismiyle Big Fucking Gun. Kendisi tek mermiyle etraftaki bütün iblisleri tek hamlede silebilen yeşil bir silah. Daha sonradan tekrardan oynanış görüntüleriyle baş başa kalıyoruz. Sonradan ise bütün Doom hayranlarının heyecanlandığı kısıma geliyoruz. Bir binanın üzerine ilk başta eli sonradan ise vücudunun geri kalanını gördüğümüz Icon of Sin adlı iblisi görüyoruz. Kendisi Doom 2’nin son boss karakteri olmasıyla meşhurdur. Zaten Doom Eternal’ın, Doom 2 reboot oyunu gibi düşünebiliriz. Çünkü Doom (2016) öyleydi. Yalnız iblisler baya farklılar. Çünkü Doom 2 oyunundaki Icon of Sin duvara bağlı bir resim gibi duruyor. Fakat Doom Eternal oyununda ise vücut halini görmek mümkün. Doom 2’den beridir ilk defa göreceğimiz (Doom 2016 oyunundaki easter egg hariç.) bu iblisin aslında bir hikayesi de var.,

Doom Eternal

Icon of Sin Karakterinin Yapımı

1994 senesinde oyunun son boss karakterini yani Icon of Sin’i yaparken karaktere korkunç bir hava katmak istemişler. Bölüm müziği ve karakterin yüzü yeterli olmasına karşın yine de dozu arttırmak istediler. Onun için John Romero, mikrofonun başına geçip Icon of Sin’e şöyle bir ses verdi:

“To win the game you must kill me John Romero”

Bu sözleri Icon of Sin Doomguy’ı görünce söyleyecekti. Yani “Oyunu kazanmak için beni öldürmelisin John Romero.” Bu sözleri söylemesinin sebebi Doom 2’nin alternatif boss karakteri olan John Romero abimizdi! Gizli bir odadan içeriye girdiğimizde John Romero’nun kazığa geçirilmiş kafasını görüyoruz. Kafasına ateş edip öldürdüğümüz zaman ise otomatikman oyunu bitirmiş sayılıyorsunuz. Icon of Sin ile uğraşmıyorsunuz. John Romero’nun kafasını tasarımcılar ondan habersiz oyuna ekleyeceklerdi. Fakat işler öyle gitmedi. Eklemeden kısa süre sonra bunu öğrenen John Romero onlara kendi ilaçlarından tattırmak istedi ve böyle bir ses kaydetti. Tabi bu ses kaydını tersten koydu. Oyundaki ses kaydı biraz tuhaf oldu haliyle. Şöyle bir şey duyuluyor:

“I will lie in-bircks of the end of the ambush.”

Doom Eternal için aynı ses kaydını koymasını umuyoruz.

Siz de Doom Eternal hakkındaki beklentilerinizi, Icon of Sin hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese şimdiden iyi oyunlar. Esen kalınız!

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir