Anasayfa > Espor Haberleri > Dota 2 International 2021 Bükreş Yolunda

Dota 2 International 2021 Bükreş Yolunda

Dota 2 International 2021 Bükreş şehrine taşınıyor. 2020 yılında İsveç’te gerçekleşmesi beklenen etkinlik yön değiştirmek zorunda kaldı.

Dota 2 International’ın nasıl bir yol izleyeceği sonunda belli oldu. 10.su yapılacak olan turnuvanın 2020 senesinde İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılması bekleniyordu. Ancak Covid-19 pandemisinin dünyanın kapat butonuna basması ile birlikte kapalı ve açık alanlarda yapılan etkinlikler de bir bir yasaklanmıştı. Bunun neticesinde Cannes film festivalinden tutun da, popüler oyun fuarlarına kadar tüm etkinlikler ya dijitale taşınmış, ya da bir bir iptal edilmiş veya süresiz olarak ertelenmişti. Dota 2 de bu durumdan nasibini aldı. 2020 turnuvasını iptal eden oyun, 40 milyon dolarlık dudak uçuklatan ödül havuzunu Romanya’nın başkenti Bükreş’e götürmeye karar verdi.

Dota: Dragon’s Blood 2. Sezon Duyuruldu

Konuyla ilgili duyuru geliştirici Valve‘in internet sitesinden yapıldı. Valde duyurusunu:

The International 10 – Dota 2 Şampiyonası’nın bu Ekim ayında Romanya’nın Bükreş kentinde düzenleneceğini ve Aegis of Champions için verilecek destansı mücadeleye en uygun yerlerden biri olan, Romanya’nın en büyük stadyumu Arena Nationala‘da gerçekleşeceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

sözleriyle yaptı.

Turnuva 12 Ekim‘de başlayacak ve 40 milyon dolarlık dev ödül için kapışacak olan takımlar 17 Ekim’de karşı karşıya gelecek.

Turnuva’nın Stockholm’den çekilmesinin nedeni ise, İsveç hükümetinin turnuvaya karşı takındığı tavır oldu. İsveç, Twitter üzerinden de doğruladığı bir açıklamayla E-spor’u Spor Federasyonu kapsamına almadığını bildirdi. Bu da vize konusunda titizliği ile bilinen İsveç’in bir çok oyuncuya ve basın mensubuna problem çıkarabileceği endişesini doğurdu. Netice olarak bu kişilerin tamamına Stockholm değil, Bükreş yolu göründü.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir