Anasayfa > Oyun Haberleri > Dota 2 Yeni Oyuncu Güncellemesi Açıklandı

Dota 2 Yeni Oyuncu Güncellemesi Açıklandı

Dota 2 yeni oyuncu güncellemesi ile, oyuna yeni başlayacak oyuncuların adaptasyonunu kolaylaştıracak bir dizi değişikliğe gidecek.

Dota, Icefrog tarafından bir Warcraft modu olarak çıkarıldığında işlerin bu noktaya geleceğini tahmin etmek zordu. Valve’in el atmasıyla Dota 2 olarak tekrar piyasaya sürülen oyun hala en popüler MOBA’lardan biri olmasının yanı sıra, her sene yaptığı e-spor turnuvalarındaki ödül miktarıyla da dudak uçuklatıyor.

Dota’nın, Steam üzerinde Dota 2 olarak tekrar gündeme gelmesinden beri oyunun çok değiştiğini söylemek hafif kalır. Zaman zaman Dota oyuncularının da şikayet ettiği bu durum, Dota 2’nin en karakteristik özelliklerinden biri haline geldi. Gerek harita, gerekse de kahramanlar sürekli olarak çok ciddi değişikliklere uğruyor. Örneğin Roshan’ın bulunduğu yer bir çok kez değiştirildi ve bazı kahramanların ultileri, ilk yetenekleri haline geldi. Bu da oyunu sürekli oynayanlar için bile sorun teşkil ediyor. Oyuna yeni başlayacakların ise iyice kafalarını karıştırıyor.

MOBA Nedir? Multiplayer Online Battle Arena Oyunları ve Tarihçeleri

Dota 2’de yeni oyunculara göre hazırlanmış, son vuruş antremanı gibi bazı modüller bulunuyor. Ancak bu modüller oyunun özünü yansıtmaktan uzak ve komünite tarafından beğenilmiyor. Bu modülleri tamamlayan oyuncuların, maçlarda eşleştiklerinde performans göstermeleri oldukça zor. Valve de artık bu durumun farkına varmış olmalı ki, yeni oyuncular için çok büyük bir güncelleme getireceğini duyurdu.

Güncelleme, bugüne kadar yeni oyuncular için yapılmış en iyi özellikleri içerecek. Yeni oyuncu ödülleri, yeni oyuncu görevleri gibi özellikler sayesinde, oldukça karmaşık olan oyun mekaniklerinin bir anda öğrenilmesi sorunu ortadan kaldırılacak. Ayrıca yeni oyuncuların, partilerle ve tecrübeli oyuncularla karşılaşmalarını önlemek için bir dizi değişikliğe de gidilecek.

Eğer Dota’yı merak ediyorduysanız, ya da bir kaç oynayıp hayal kırıklığına uğradıysanız bu güncelleme tam size göre! Güncelleme geldikten sonra oyuncular arasında nasıl karşılanacağı ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir