Anasayfa > Oyun Haberleri > Draw and Guess: Steam’in Yeni Sürpriz Çıkışı

Draw and Guess: Steam’in Yeni Sürpriz Çıkışı

Steam’in sağı solu belli olmayan “En Çok Oynananlar” listesine oturan yeni sürpriz oyun Draw and Guess adında bağımsız bir parti oyunu oldu.

Steam’in en çok oynananlar listesi bazen gerçekten de şaşırtıcı olaylara imza atabiliyor. Geçtiğimiz senelerde birdenbire Fall Guys ve Among Us gibi basit parti oyunlarının parlaması ve Steam’in en çok oynanlar listesine oturmasıyla gittikçe popülerleştiği gibi şimdi yeni bir oyun birdenbire bu listeye oturuverdi. Oyunumuzun ismi ise Draw and Guess, ve tam olarak da ismi gibi bir oyuncunun önündeki kelimeyi ya da temayı diğer oyunculara çizerek anlatmaya çalıştığı, diğer oyuncuların da olabildiğince hızlı bilmeye çalıştığı, Gartic Phone ya da Scribbl.io gibi oyunlardan aşina olduğumuz bir format.

Netflix Dragon Age Dizisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Draw and Guess asıl olarak 2021 Mart ayında çıkmış ve günlük olarak maksimum 4 bin oyuncunun oynadığı küçük bir parti oyunuydu, ancak geçtiğimiz günlerde bu rakam birden 35 bin gibi sayılara fırlayarak Steam’in kaotik listesine oturmuş oldu. Birkaç gün içerisinde bu kadar büyük bir yükseliş gerçekten de takdire şayan bir başarı, ancak bu oyuncu kitlesinin büyük bir kısmını Çin ve Japonya’dan oyuncular oluşturuyor. Bu da maalesef oyunu tek başına oynamak isteyenler için büyük bir sorun yaratıyor, çünkü dil farkı ve özellikle kullanılan alfabelerin tamamen farklı olması birçok oyun lobisinin büyük bir kargaşaya dönüşmesine sebep oluyor.

Tabii arkadaşlarınızla oynamak isterseniz bu kargaşadan kurtulabilir kendi aranızda özel bir lobi kurarak keyfinize bakabilirsiniz. Oyunun 6.20 TL gayet ucuz bir fiyatı olduğu da göz önünde bulundurulduğunda gerçekten de eğlenceli yeni bir parti oyunu seçeneğiniz oluyor. Çizmek için size sunulan seçenekler ise diğer oyunlara göre çok daha ayrıntılı, yani içinizdeki Picasso’yu arkadaşlarınıza artık çok daha fazla aletlerle sergileyebiliyorsunuz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir