Anasayfa > Oyun Haberleri > Dwarf Fortress: İlk Steam Görüntüleri Geldi

Dwarf Fortress: İlk Steam Görüntüleri Geldi

Dwarf Fortress Steam görüntüleri, internete düşmeye başladı. Efsane oyununun Steam versiyonu bir jeneresyonu daha bu oyuna hayran bırakacak.

Dwarf Fortress, eski bir strateji oyunu ve yayınlanmasının üzerinden geçen on yıllar, oyuncuların ona olan sevgisinden hiçbir şey eskitmedi. Dwarf Fortress efsanesinin yenilenerek Steam’e taşınacağı 2019’dan beri biliniyor. Ancak, Mayıs ayında yeni harita görüntülerinin paylaşıldığı oyun, “zaman görecelidir” ifadesiyle sergileniyordu. Yani ne zaman yayına gireceği ya da yapımının ne aşamada olduğu bir muammaydı.

Dwarf Fortress Steam Hazırlığı: Yeni Haritalar Geliyor

Mayıs ayında gelen haritalardan sonra, geliştirici Bay 12 Games ve yayıncı Kitfox Games, Steam üzerinden bir duyuru paylaşarak, Dwarf’ların dijitalleşme çalışmasına tam gaz devam edildiği haberini verdi. Haritaların ve konseptlerin hazır edilmesi, Dwarf Fortress’ın yakında çıkmıyor olsa bile, gelişmelerinin hızlanarak aktartılmaya devam edeceğinin bir habercisi.

Dwarf Fortress Steam görüntüleri, bana sorarsanız oldukça iyi görünüyor. Bazı oyuncular, bu görüntülerin halen eski moda olduğunu düşünebilirler. Ancak, Dwarf Fortress’ın orjinal oyun grafikleri, rakamlardan ve bir kaç grafikten ibaretti.

dwarf fortress steam görüntüleri

Bu yüzden, oyunun Steam için yenilenen versiyonu çok cilalanmş ya da 3D falan olsaydı, hayal kırıklığına uğrayabilirdik. Dward Fortress’ın retro etkisi ve bize anımsattığı günlerin bir yansıması olarak, geliştirilmiş Pixel Art görüntülerine sahip olması, bana göre doğru tercih.

Dwarf Fortress haberlerinin artarak gelmeye devam edeceği kesin. Gözümün üzerinde olduğu haber ise, sinir bozucu “zaman görecelidir” ibaresi yerine bir tarih geldiğini görmek!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir