Anasayfa > Oyun Haberleri > E3 2020 Dijital Olarak da Düzenlenmeyecek

E3 2020 Dijital Olarak da Düzenlenmeyecek

The Entertainment Software Association (ESA) tarafından düzenlenen dünyanın en büyük oyun fuarı E3 2020 yılında dijital olarak da yapılmayacak. Detaylar haberimizde.

Çin’de ortaya çıkıp dünyayı kısa bir süre içerisinde etkisi altına almayı başarmış olan COVID-19 salgını sebebiyle birçok etkinlik iptal edildi yada ertelendi. Oyun ve espor dünyasında da pek çok etkinliğin iptal edilmesine neden olan salgın dünyanın en büyük oyun fuarı olarak E3‘ü de etkilemişti. E3 2020 yılında düzenlenmeyeceği açıklandıktan sonra ortaya fuarın bu yıl dijital bir formatta yapılacağı dedikoduları dillendirilmeye başlanmıştı.

Etkinliğin iptal haberinden sonra ise fuara katılarak yeni projelerini duyurmaları beklenen Microsoft, Devolver Digital ve Ubisoft gibi firmalar projeleri için kendi çevrimiçi etkinliklerini düzenleyeceklerini ve bunun üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Bu gelişmeler çerçevesinde ise The Entertainment Software Association (ESA) cephesinden E3‘ün bu yılki akıbetine ilişkin bazı açıklamalar yapıldı. Dedikoduların aksine ESA E3‘ün 2020 yılı içerisinde dijital bir formatla da takipçilerin karşısına çıkmayacağını açıkladı.

E3 2020

ESA cephesinden bir yetkili PCgamer‘a verdiği bir röportajda ”COVID-19’un etkileri göz önüne alındığında önümüzdeki Haziran ayında çevirmiçi bir E3 etkinliği de sunamayacağız. Bunun yerine bireysel şirket duyurularını duyurmak ve sergilemek amacıyla firmalarla birlikte çalışacağız. İzleyicilerimizi heyecanlandıracak ve yepyeni bir E3 deneyimi sunacak 2021 E3 için insanları bir araya getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

E3 2021 için ise ESA tarafından geçtiğimiz günlerde bir tarih paylaşılmıştı. Bakalım dünyanın en büyük oyun fuarı ünvanını taşıyan E3 bu süreçten yara almadan kurtulmayı başarabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir