Anasayfa > Oyun Haberleri > E3 2020 Koronavirüs Sebebiyle İptal Olabilir

E3 2020 Koronavirüs Sebebiyle İptal Olabilir

Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ve Çin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre bu yazının yazıldığı tarihte, dünyada 102,475 koronavirüs vakası bulunmakta. Ölüm sayısı 3,491’e ulaşmışken, çoğu ülke virüse karşı önlemler alıyor. Los Angeles’ta düzenlenecek E3 2020 koronavirüs sebebiyle iptal olabilir.

Geçtiğimiz günlerde Amsterdam‘da düzenlenecek olan TwitchCon‘un iptal olduğundan şu yazımızda bahsetmiştik. Dünya çapında düzenlenen en büyük oyun fuarlarından biri olan E3 2020‘nin bu yıl 9-11 Haziran tarihlerinde olması bekleniyordu. Los Angeles‘ta gerçekleşecek olan fuar koronavirüs sebebiyle iptal olabilir.

Organizasyon firması ESA, yaptığı açıklamada, virüs ile ilgili gelişmeleri yakından ve günlük olarak takip ettiklerini belirtti. Ayrıca E3 görevlilerinin ve partner firmaların Dünya Sağlık Örgütü üzerinden virüsü izlediklerini belirtti. Ziyaretçilerin, görevlilerin ve diğer herkesin sağlıklarının öncelikli olduğunu belirten firma, E3 2020’yi gerçekleştirmek istediklerini de tekrarladı. Los Angeles şehrinde olağanüstü hal ilan edilmesinin de E3’ün üstündeki baskısı büyük. Şehir genelinde COVID-19‘a karşı önlemler alınmaya başladı. Ayrıca ilan edilen olağanüstü hal sayesinde devletten para yardımı alabilecek.

ESA, etkinlik sırasında COVID-19’dan korunulması için takip edilmesi gereken yönergeleri yayınladı:

  • Sık sık, en az 20 saniye sürecek şekilde sabunla elinizi yıkayın.
  • Hasta olan insanlara yaklaşmayın.
  • Mendile veya dirseğinize öksürün.
  • Yüzünüze dokunmayın.
  • Hastaysanız, sadece tıbbi yardım almak için dışarı çıkın.
  • El sıkışmayın veya öpüşmeyin.

Ayrıca etkinliğin düzenleneceği Los Angeles Kongre Merkezi’de şu önlemleri aldı:

  • Kongre Merkezi etrafında dezenfektanlar yerleştirildi.
  • Temizlik ve dezenfekte işlemi sıklaştırıldı.
  • Etkinlik sırasında hastalananlarla ilgilenebilmek için ayarlamalar yapıldı.

Büyük etkinliklerin art arda iptal edilmeleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir