Anasayfa > Listeler > Efsaneleşmiş Street Fighter 2 Karakterleri

Efsaneleşmiş Street Fighter 2 Karakterleri

Efsane haline gelen Street Fighter 2 karakterleri mercek altına alınıyor. Oyunun en ikonik karakterlerini sizler için listeledik.

Street Fighter Baş Yapımcısı Yoshinori Ono, Capcom’dan Ayrıldı!

Her ne kadar Asya’da bütün Street Fighter oyunlarının değeri büyük olsa da ülkemizde durum biraz daha farklı. CAPCOM, Street Fighter II’yi için büyük reklam kampanyaları yürütse de oyunun hiçbir versiyonu ülkemizde pek rağbet görmedi. Yine de Atari salonlarında duyduğumuz “Aduket” sesi kulaklarımızda yankılanmaya devam ediyor.

Her ne kadar bütün karakteri aklımızın bir köşesinde yer edinmiş olsa da hepsine bu listede yer vermediğimizi belirtelim.

Efsaneleşmiş Street Fighter 2 Karakterleri

Elbette listemizde yer alan karakterleri yalnızca serinin bu oyununda değil, bütün Street Fighter evreninde görebiliyoruz. Bu nedenle yazımızı Street Fighter karakterleri listesi olarak da düşünmek mümkün. Şimdi başlayalım!

Guile

Street Fighter evreninin kuşkusuz en karizmatik karakteri Guile, bu listede olmazsa olmaz. Amerika’nın bağrından kopan bu abimizin amacı, silah arkadaşı Charlie’nin intikamını almaktır. Bu yüzden Street Fighter turnuvasına katılır ve M. Bison’ın arkasını tekmelemek için ölümüne mücadele eder. Karakterimizin dövüş arenası ise bir askeri üstür. Arkada çalan o epik müzik eşliğinde “Sonic Boom!” yapmak gerçekten çok keyifliydi efendim.

Ken

Madem bir Amerikalı karakteri konuştuk, o zaman Amerikalı karakterlerden devam edelim. Çoğu kişi Ryu ile Ken’i düşman zannetse de aslında Ryu ve Ken oldukça yakın arkadaşlardır. Ken’in bu turnuvadaki amacı ise sadece kendi gücünü ortaya koymaktır fakat bir ailesi olduğundan pek de ileri gitmek istemez. Kırmızı kostümü, altın sarısı saçlarıyla ve “Aduuuket! Şooryuken!” replikleriyle aklımıza kazındı. Karakterimizin dövüş arenası ise bir limandır. Ayrıca bazı oyuncuların arasında oyundaki en iyi arena müziği olarak da kabul edilir.

M. Bison

Street Fighter 2 karakterleri

M.Bison ise atari salonlarında gördüğümüz en nadir karakterlerden biri. Yapımcıların oyunu bilerek zorlaştırdığını günümüzde herkes biliyordur herhalde. Çocukların cebinden daha fazla para koparmak için oyunu oldukça adaletsiz yaparlar. Ama çocuklar oyunu oynarken hırs yaptığı için cebindeki bütün parayı makineye vermek zorunda kalır. İşte bu yüzden M. Bison, salonlarda neredeyse hiç görülmeyen bir karakter oldu çünkü oyuncular M.Bison ile olan dövüşe yetişmekte hep zorlandı. Elbette salon sahibinin tanıdığı abiler jeton vermeden oynaya oynaya bitirmişlerdir fakat oyunu normal bir oyuncunun arcade salonunda bitirmesi maalesef imkansıza yakın.

M. Bison, oyunun kötü karakteridir. Kendisi Shadoloo adlı bir uluslararası suç örgütünün lideridir. Tayland’a gönderilen bir SSCB ajanı olduğu düşünülen bu karakter, bulunduğu bölgede bir askeri darbe yapar ve Tayland’ın diktatörü olur. Olaylardan sonra Mriganka adasına kaçan karakterimiz, Shadoloo’yu o adada tekrarda bir araya getirir. Bir gün adada çalıştırdığı madenciler, madende yüksek radyoaktif içeren bir madde bulurlar ve hemen durumu M. Bison’a bildirirler.

Duruma bizzat kendisi bakmak isteyen karakterimiz madene gider fakat radyoaktif o kadar güçlüdür ki madendeki bütün işçilerin ölümüne sebep olur. Yaşanan faciada yalnızca M. Bison hayatta kalır ve insanüstü güçlere sahip olur. Bu güçler sayesinde neredeyse dünyanın her bir yanına ajan görevlendirip güçlü bir pozisyona erişir. Kendisi genelde maça başlamadan önce kibirli tavırları ve pelerinin yere atmasıyla tanınır.

Ryu

Gelelim Street Fighter serisinin en meşhur yüzüne. Tıpkı Ken gibi “Aduket! Şooryuken!” yapan Japon karakter Ryu, beyaz kostümü ve çakmak gözleriyle bilinir. Daha sonraki oyunlarda Ryu çok daha çirkin bir görünüm kazansa da birçok Street Fighter 2 hayranının favori karakteri olmaya devam ediyor.

Ryu daha on yaşındayken babasının cinayetine şahit olur. Annesi de yaşadığı üzüntüden dolayı hayatını kaybeder. Daha sonra Master Gouken, Ryu ve Ken’i daha çok küçük yaşlarda eğitmeye başlar. Turnuvaya da M.Bison’u  durdurmak üzere katılır. Ryu’nun aslında oldukça köklü ve uzun bir hikayesi var fakat bu başka bir yazımızın konusu olsun.

Blanka

Street Fighter 2 karakterleri

Blanka için oyundaki en ilginç karakter diyebiliriz. Kendisi yeşil ve ürkütücü bir yaratık olarak gözükse de özünde bir insandır. Brezilyalı karakterimiz bir gün uçaktayken bir kaza geçirir ve hayatta kalmayı başarır. Kaza sonrası mutasyon geçiren karakterimiz bu yaratığa bürünür ve elektrik güçlerine sahip olur. Aile ve dostluk ilişkilerine önem veren Blanka, rakiplerine karşı oldukça saldırgan ve vahşidir. Hayranlar tarafından oldukça sevilen karakter bir dönem oyunun maskotu bile olmuştur. Blanka kükremesi ile hala oyuncuların kulaklarını çınlatıyor.

Sagat

Street Fighter 2 karakterleri

Sagat oyundaki en uzun ve heybetli duran karakter olarak öne çıkıyor. Kendisi Taylandlıdır ve M. Bison’ın en güvenilir dövüşçüsüdür. Her ne kadar güvense de aslında Sagat’ın amacı, M. Bison’u tahtından indirmek ve dünyayı yönetmektir. Fakat amacını belli etmemek için onun tarafındaymış gibi gözüken karakter aynı zamanda Tiger dövüş stilini kullanır. Hatta dövüş esnasında “Tiger Uppercut” sözüyle tanınan Sagat’ın bir gözü görme yetisini kaybetmiştir.

Zangief

Nasıl Mortal Kombat’ın Goro’su varsa, Street Fighter’ın da Zangief’i var. Rusya’da kaçak güreşler yapılan yeraltı bir mekanda kapışıyoruz Zangief ile. Kendisinin en belirgin özelliği ise rakiplerini yerde yere vurarak ciddi zararlar vermesi. Can konusunda sizinle aynı ve hatta oldukça hantal. Fakat sizi yakalarsa işte o zaman yandınız demektir. Aslında ufak bir spam ile rahatlıkla yenebilirsiniz ama neyse kırmayalım hevesini.

Bu yazımızda sizler için Street Fighter karakterleri hakkında konuşup biraz retrospektif yapmak istedik. Sizler de Street Fighter anılarınızı, en sevdiğiniz karakterleri veya “bu listede kesinlikle olmalıydı” dediğiniz karakterleri yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir