Anasayfa > Oyun Haberleri > Electronic Arts FIFA 21’de Yaşanan Büyük FUT Skandalını Doğruladı

Electronic Arts FIFA 21’de Yaşanan Büyük FUT Skandalını Doğruladı

Electronic Arts, popüler futbol oyunu FIFA 21’in FUT adı verilen Ultimate Team modunda yaşanan büyük skandalı doğruladı. Electronic Arts, konuyu doğruladıklarını ve gerekenin yapılacağını belirtti. Detaylar haberimizde.

Electronic Arts Mobil Oyun Geliştiricisi Glu Mobile’ı Satın Aldı

Electronic Arts için büyük önemi olan FIFA serisinin en güncel oyunu olan FIFA 21’de büyük bir skandal yaşandı. Geçtiğimiz günlerde oyuncuların büyük paralar harcadığı FUT adı verilen Ultimate Team modu içerisinde oyuncu kartlarıyla alakalı bir skandal iddiası ortaya atılmıştı. FIFA 21’in FUT modunda yer alan ”FUT İKONLAR” adı verilen bir kart serisi büyük popülerlik yakalamıştı.

100 adet ikonik futbol oyuncusunun bulunduğu bu nadir yer alan ikon kartları FUT meraklısı oyuncular için önemli kartlar arasında yer alıyor. Skandal iddiasına göre EA çalışanlarından çeşitli ikon kartlarını oyunculara para karşılığı satan çalışanlar vardı. Ayrıca kartların ne olacağı biliniyordu ve binlerce dolara kadar artan fiyatlar mevcuttu. Bunun dışında pek çok FUT ürünün de karaborsada satıldığı iddia ediliyordu.

fifa-pitch-notes

Atılacak adımlar ve çeşitli güncellemelerin paylaşıldığı The Pitch Notes altında açılan duyuruya göre bu skandal EA tarafından bizzat doğrulandı. EA, birden çok Electronic Arts hesabının bu işe karıştığını belirtti. Açıklanana göre EA hesaplarının, bazı profesyonel oyunculara, teknik bir hata durumunda sorun yaşayan kullanıcılara veya anlaşmalı partnerlerine hesap üzerinden direkt olarak bu ikon kartlarını veya çeşitli ürünleri verme yetkisi bulunuyor.

Bu özellikten dolayı böyle bir skandal yaşanmış durumda. Electronic Arts, konu hakkında gerekenin yapılacağını ve bu yolla satın alınmış FUT ikonik kartlarının ekosistemden silineceğini açıkladı. Bunun yanında bu işe bulaşmış tüm kullanıcılar kalıcı olarak banlanacak. Tüm açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Siz FIFA FUT skandalı hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Güncel oyun haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir