Anasayfa > Oyun Haberleri > Electronic Arts Mobil Oyun Geliştiricisi Glu Mobile’ı Satın Aldı

Electronic Arts Mobil Oyun Geliştiricisi Glu Mobile’ı Satın Aldı

Electronic Arts Glu Mobile isimli mobil oyun geliştiricisini satın aldı.  Dünyaca ünlü video oyun geliştirici ve yayıncı şirketi Electronic Arts, bu satın alım için 2.4 Milyar dolar harcadı. Detaylar haberimizde.

Sürpriz Gelişme: Codemasters EA Tarafından Satın Alınıyor

Oyun dünyasında oldukça popüler olan Electronic Arts, gelecekteki planlarına yönelik adımlar atmaya tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda iddialı yarış oyunu üreticilerinden olan Codemasters’ı 1.2 Milyar dolarlık satın alım ile bünyesine katmıştı. Electronic Arts, bu adımıyla yarış türünde büyük işler çıkarmayı planlıyor. Bir yandan da sürekli gelişmekte olan bir diğer sektör ise mobil oyun sektörü. Electronic Arts, mobil oyun sektörünün de oldukça önemli olduğunu düşünerek büyük bir satın alım gerçekleştirdi.

glu mobile

Glu Mobile Artık Electronic Arts Bünyesinde

Electronic Arts, Glu Mobile’ı tam 2.4 milyar dolara satın aldı ve bünyesine katmış oldu. Glu Mobile, özellikle Kim Kardashian Hollywood oyunu ile büyük ilgi görmüştü. Geliştirici aynı zamanda mobil oyun sektöründe MLB Tap Sports, Frontline Commando 2, Disney Sorcerer’s Arena ve daha bir çok popüler mobil oyuna imza attı. Geliştirici, özellikle oyun içi satın alımlardan yüksek gelirler elde etmekte. Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, mobil oyun sektörü ”en büyük oyun platformu” olarak büyüyor ve bu satın alımla şirketin mobil oyun bölümünün ikiye katlandığını belirtiyor.

Siz bu satın alımla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce Electronic Arts ve Glu Mobile güzel işler çıkarabilecek mi? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir