Anasayfa > Oyun Haberleri > Sürpriz Gelişme: Codemasters EA Tarafından Satın Alınıyor

Sürpriz Gelişme: Codemasters EA Tarafından Satın Alınıyor

Codemasters‘ın satın alımında işler karıştı. Take Two Entartainment‘ın talip olduğu Codemasters EA tarafından satın alınacak. Detaylar haberimizde.

Codemasters, oyun piyasasındaki en iddialı yarış oyunu üreticilerinden biri. F1, Grid, Dirt gibi çok sevilen serilerin arkasındaki ekip dev firmaların menziline girmişti. Rockstar Games’in de sahibi olan Take Two Entertainment tarafından satın alımı neredeyse netleşmişken bir sürpriz açıklandı. Sky News’in haberine göre Take Two Entertainment’ın 994 milyon dolarlık teklifine olumlu bakan firmanın aklı bir anda EA tarafından çelindi.

Eski haberimizde olayın ilk detaylarını paylaşmıştık:

Codemasters Take Two Entertainment Tarafından Satın Alınıyor

EA Games’in satın alma teklifi çok daha büyük olmuş. Codemasters’ı bünyesine katabilmek için kesenin ağzını açan oyun devi 1.2 milyar dolarlık bir teklifle firmanın kapısını çalmış. Oyun dünyasının en çok sevilen yarış serilerinden biri Need for Speed, EA çatısı altında bulunuyordu. Codemasters ekibinin kendi projelerinin yanında Need for Speed oyunları için katkı sağlaması da mümkün.

Need for Speed
Yarış oyunu piyasasının en iddialı oyunlarından Need for Speed, EA Games’in bir ürünü.

 

EA’in başındaki isim Andrew Wilson birlikteliği “Codemasters ve Electronic Arts’ı bir araya getirmenin şaşırtıcı ve yenilikçi yeni yarış oyunları yaratmak için son derece cazip bir fırsat olduğuna inanıyoruz.” sözleriyle değerlendirdi ve ekledi: Oyun endüstrisi büyüyor, yarış kategorisi büyüyor ve birlikte yarış oyunlarının yeni çağına liderlik etmek için konumlanacağız.

Codemasters ekibinden ise açıklama gecikmedi. Gerhard Florin, Codemasters’ın başındaki isim, yarış oyunları kategorisinin lider olma konusunda EA ve Codemasters ekiplerinin ortak amaçları olduğunu söyledi. Büyük bir sürpriz daha yaşanmazsa yakın zamanda Codemasters EA tarafından satın alınacak gibi gözüküyor.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir