Anasayfa > Oyun Haberleri > Elementis: Bulmaca Severler Buraya!

Elementis: Bulmaca Severler Buraya!

Ülkemizin sevilen YouTube kanallarından Multiplayer’ın çıkarttığı Elementis, mobil platformlardaki yerini aldı. Mayaworks tarafından geliştirilen oyun, şimdiden 10.000 indirmeyi geçmiş durumda. Gelin oyunumuza kısaca göz atalım.

Oyunun, en kaba tanımıyla bir birleştirme oyunu olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı 2048 türevi oyunlarda olduğu gibi, Elementis’te de elemntleri birleştirerek oyunda ilerliyoruz. Ama oyun, sadece aynı elementlerin birbiriyle eşleştirilip daha yüksek bir skora ulaşılmasından ibaret değil. Elementis’te her bir elementin kendine göre bir özelliği var ve dolayısıyla da elementler arası değişik birleşimler oluşturabiliyorsunuz. Oyun genel olarak, elementlerin bu farklılıklarını size kullandırtmayı amaçlıyor. Elementleri birleştirerek, ayırarak ve dönüştürerek bulmacaları çözmeniz ve bölümleri geçmeniz gerekiyor.

elementis maya works

 

Oyunun arka planında ilerlemekte olan bir hikayesinin de olduğunu söyleyelim. Bu tarz temeli birleştirmeye dayanan mobil bulmaca oyuunlarda pek karşılaştığımız bir durum değil bu. Bu da Elementis’in artılarından birisi. Ayrıca oyunun kendine ait bir evreni de var. Evreni şu anda çok genç de olsa, zamanla büyüyeceği ve gelişeceğinden şüphemiz yok.

Bloodborne 16-bit Olarak Tekrar Tasarlandı!

Bugünkü yazımızda genel olarak Elementis hakkında konuştuk. Eğer bulmaca oyunlarına meraklıysanız, bu oyuna bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Birbirinden farklı özelliklere sahip elementlerle bunların arasındaki ilişkiler, bunların birleştirilmesi, parçalanması ve oyunda ilerledikçe yeni mekaniklerin çıkıp oyunun zenginleşmesi, sizin oyundan alacağınız zevki arttıracaktır. Elementis’i Play Store’dan indirmek için buraya, iOS’tan indirmek içinse buraya tıklayabilirsiniz. Aşağıdaki videoadan da Elementis’in tanıtımını izleyip oynayışı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir