Anasayfa > Oyun Haberleri > Elon Musk En Sevdiği Bilgisayar Oyunlarını Açıkladı

Elon Musk En Sevdiği Bilgisayar Oyunlarını Açıkladı

Gittikçe teknoloji dünyasının çatlak bilim adamına dönüşen Elon Musk sevdiği bilgisayar oyunlarını açıkladı. Musk’ın favori oyunları hiç de şaşırtıcı değil.

Tesla ve SpaceX‘in kurucusu Elon Musk aynı zamanda sıkı bir bilgisayar oyuncusu. Bilgisayar oyunlarına olan sevgisini verdiği röportajlarda sürekli dile getiren Musk’ın yakın zamanda Overwatch‘a sardığı da biliniyor. Musk aynı zamanda sıkı bir sosyal medya kullanıcısı. Özellikle Twitter üzerinde aktif olan Musk, zaman zaman hayranlarından gelen soruları da yanıtlamayı ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Viv isimli Twitter kullanıcısı Musk’tan oyunlarla ilgili tavsiye istedi. Viv, Musk’a PlayStation 4 almak istediğini ve ilk önce ne oynaması gerektiğine karar veremediğini söyledi. Ardından da, teknolojisi öncüsü Musk’a onun en sevdiği oyunları sordu.

Musk bu soruya kısa ve öz bir şekilde yanıt verdi. Elon Musk’ın en sevdiği oyunlar arasında Deus Ex, Half Life 2, Bioshock, Mass Effect 2, Fallout 3, Fallout New Vegas ve Saints Row IV bulunuyor. Musk’ın verdiği cevap oyunseverlere şaşırtıcı gelmeyecektir. Bu oyunların tamamı şekillenmesinde teknolojinin çok etkili olduğu dünyalarda geçen ve yüksek aksiyon içeren oyunlar. Kendisi de sürekli uzaya roket göndermekten tutun da en hızlı arabaları üretmek için inovasyon üzerine inovasyon getiren Musk’ın bu oyunları sevdiğine hiç de şaşmamak lazım.

Oyunların diğer ilgi çeken bir başka özelliği ise distopyalarda geçmeleri. Örneğin Bioshock ve Fallout serileri, teknoloji yüzünden mahvolmuş ve insanların hayatta kalmak için hayatlarını kökten değiştirmek zorunda kaldıkları dünyalarda geçiyor. Musk zaman zaman, robotlarla ve yapay zekaylarla ilgili yaptığı konuşmalarda, bu teknolojilerin insan uygarlığının kaderini değiştireceğinden bahsediyor. Hatta, speküle edilebilir ki, kendisi bu geleceğe inanıyor ve onun öncülerinden biri olmayı amaçlıyor.

Matrix’in Yönetmeninden Elon Musk’a Ayar

Musk’ın sevdiği oyunlar içerisinde başka bir ilgi çekici detay daha var. Uzaya takıntısı ve SpaceX’in başarısının arkasındaki vizyonu ile tanınan Musk’ın en sevdiği oyunlar içerisinde uzayla ilgi olan tek oyun, Mass Effect serisinin ikinci oyunu. Musk’ın Mars’a insan göndermeye çalıştığı ve Starlink uydularıyla ilgili yatırımları düşünüldüğünde, Kerbal Space Program gibi oyunların favori listesine girememiş olması oldukça şaşırtıcı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir