Anasayfa > Sanat Haberleri > Matrix’in Yönetmeninden Elon Musk’a Ayar

Matrix’in Yönetmeninden Elon Musk’a Ayar

Matrix yönetmeni Lilly Wachowski, Elon Musk’ı yerden yere vurdu. Twitter’ın başından kalkmayan Musk, bu sefer yanlış kişiyi mi kızdırdı?

Elon Musk bu aralar Twitter’da oldukça aktif. Kanadalı müzisyen Grimes ile bebeklerinin gelişini kutlayan Musk, vaktini beşikten çok Twitter’da geçiriyor. Elon Musk dün gece attığı bir tweette, Matrix‘in meşhur kırmızı hapına gönderme yapınca, tepki beklenmekdik bir yerden, serinin yönetmeni, Lilly Wachowski‘den geldi.

Elon Musk’ın, Amerikan hükümetiyle olan ilişkileri oldukça karmaşıklaşmış durumda. Musk, Kaliforniya’da bulunan şirket öğelerini, ülke dışına taşımayı ve San Francisco eyaletini dava etmeyi düşünüyor.

“Take the red pill”, kırmızı hapı almak anlamına geliyor. Kırmızı hapın popüler kültürde farklı anlamları var. Bunlardan bir tanesi, dünyanın gerçeklerini görmek. Ancak bir diğeri de, Amerikan politikasında sağcı, yani Cumhuriyetçi olmak anlamında kullanılıyor. Amerika Birleşik Devlet’lerinin başkanı Donald Trump’ın kızı, Ivanka Trump, fırsatı kaçırmayarak, Musk’a cevap verdi. Demokrat iken, başkanlık yarışına Cumhuriyetçi olarak giren Trump’ın kızı, kırmızı hapı aldıklarını belirtti.

Bu minik söz düellosuna tepki ise, Lilly Wachowski’den geldi. Yönetmen iki ünlüye de küfrettikten sonra, LGBT bireyleri için çalışan bir hayır kuruluşunun bağış sayfasını paylaştı. Yönetmen Wachowski, transseksüel bir birey. Bu anlamda, Donald Trump’ın politikaları onu ve içinde bulunduğu komüniteyi oldukça olumsuz etkiliyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir