Anasayfa > Listeler > En Çok Sevilen Tarih İçerikli Oyunlar

En Çok Sevilen Tarih İçerikli Oyunlar

Bu listemizde kimi strateji kimisi aksiyon türünde olan ve en çok sevilen tarih içerikli oyunlar sizin için derlendi. Eğer tarih ilginiz varsa bizden tavsiye, bu oyunlara göz atmalısınız.

6- Battlefield 1

Tarihi Oyunlar

Battlefield 1 “Her Şeyi Bitirecek Olan Savaş”  yani 1.Dünya Savaşı‘nın atmosferini anlayabileceğiniz, oradaki zorlukları tadabileceğiniz bir oyun. Bu oyunda Alp Dağlarından Gelibolu’ya, Britanya göklerinden Arap Çöllerine savaşı iliklerimizde hissedebiliyoruz. Bazen tankla düşmanı ezerken, bazen gökten ölüm saçtık, bazense mermi fırtınasında yolumuzu bulmaya çalıştık. Tabi ki bir Türk olarak Çanakkale Cephesini de hiçe sayamam. Özellikle cephenin sonunda “Vahşi çatışma 9 ay sürdü ve sonunda Osmanlılar çok şey feda ettikleri zafere ulaştılar.” sözü tüyleri diken diken etmeye yetmişti.

5- Assassin’s Creed Serisi

Tarihi oyunlar

Rönesans dönemi İtalya’sından keşif çağı Karayipleri’ne, İhtilal Fransa’sından Antik Mısır’a tarihin bir çok döneminde ve yerinde suikastlar yapmak, olaylara bizzat şahit olmak Assassin’s Creed‘in en çekici yanlarından biri olmuştur. Hatta bazen bu tarihi olaylara etki etmek, oyunun geçtiği dönemdeki atmosferi hissetmek biz tarih sevenlerin oldukça hoşuna gitmiştir. Assassin’s Creed oyunlarındaki dönem çeşitliliği, seriyi diğer tarih oyunları arasında özel bir yere koyuyor.

4- Hearts of Iron IV

amaçlı

Hearts of Iron serisi Paradox Interactive tarafından geliştirilmiş 2.Dünya Savaşı yıllarında geçen bir strateji oyunudur. Bu oyunda o yıllarda var olan her ülkeyi yönetebiliyorsunuz. Ayrıca oyundaki ilerleme şeması sayesinde tarih hakkında bir çok bilginiz de oluyor. Oyuna arkadaşlarınızla girdiğiniz zaman saatler adeta dakikalara dönüşüyor. Ancak bu oyunu öğrenmek tabi ki bir çok strateji oyununda olduğu gibi zaman alabiliyor. 2.Dünya Savaşı’na karşı bir ilginiz varsa mutlaka oynamanız gereken oyunlardandır.

3- Europa Universalis IV

tarihi içerikli oyunlar

Yine Paradox Interactive tarafından geliştirilmiş bir strateji oyunu daha. Oyun tarihsel olarak 1444 yılında, Osmanlı’nın Yükselişi ile başlan ve 1821 İhtilal yıllarına kadar devam eden tüm tarihi olay ve ülkeleri içeriyor. Bu oyunda Kutsal Roma İmparatorluğu’ndan, Avrupa’daki Din Savaşları’na kadar her şeyi bulabiliyorsunuz. Oyundaki ünlü tarihi kişiler ve özelliklerine kadar her ayrıntı var. Oyundaki en beğenilen kısımlardan ticaret sistemi, ülkelere özel olan ordu sistemleri, ortak hanedanlık ilişkileri tarihi gerçekten hissettiriyor. Tüm bu özellikleriyle Europa Universalis IV günümüzün en kapsamlı Grand Strategy tarih oyunlarındandır.

2- Age of Empires Serisi

tarihi içerikli oyunlar

Microsoft’un oyun dünyasına adımını attığı, strateji oyunlarının en ünlüsü ve belki de en iyisi olarak bilinen Age of Empires serisine bu listede yer vermeseydik olmazdı. Karanlık çağdan başlayarak, günümüze kadar gelişimi tek oyunda yansıtmanın fazlasıyla zor olacağını düşünen yapımcılar, ilk oyun olan Age of Empires ile dünyanın karanlık çağını bizlere sundular. İkinci oyunda ise orta çağı konu aldılar. Age of Empires serisi şimdi bile kendisini oynatabilen popüler bir strateji oyunu olarak hafızalarda yer aldı.

1- Total War Serisi

tarihi içerikli oyunlar

Tarih içerikli oyunlar denilince ilk akla gelen, stratejinin her unsurunu sevenlerin yüzünü yıllardır güldüren, ekran başında onlara keyifli saatler hatta günler geçirten, zamanla normal hayattan kopmalarına yol açan ve kendilerini gerçekten bir imparator ya da padişahmış gibi hissetmelerini sağlayan bir oyundur. Serileri arasında Roma ve Attila gibi oldukça zevkli ve tarihi yansıtmada başarılı oyunları da bulunuyor.

Bu tarz listeler için takipte kalın!

 

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir