Anasayfa > Listeler > En Gizemli Oyun Karakterleri

En Gizemli Oyun Karakterleri

Uçsuz bucaksız oyun dünyası içinde birçok karakter barındırıyor. En gizemli oyun karakterleri listemizde kendilerine akıl sır erdiremediğimiz karakterleri sizler için bir araya getirdik.

G-Man (Half-Life)

En gizemli oyun karakterleri konuşulduğunda adı anılmadan geçilemeyecek karakterlerin başında elbette ki G-Man geliyor. G-Man farklı boyutlar arasında seyahat edebiliyor ve bunun yanı sıra karakterlerimizi hiçliğe hapsetmek gibi çeşitli yeteneklere de sahip. Hakkında en çok kabul gören teorilerden biri onun boyutlar arası bir diplomat olduğu yönünde olsa da Valve cephesinden bu teorilerin hiç biri hakkında resmi bir doğrulama gelmiş değil.

Outsider (Dishonored)

Dishonored serisi boyunca karakterlerimize gizemli güçler bahşeden Outsider bu evrenin şüphesiz en gizemli karakteri. Bizleri bir anda içerisine çektiği farklı bir boyutta karakterlerimizin maceraları konusunda kimi zaman onları yönlendiren Outsider genel olarak tarafsızlığını korur. Serinin ikinci oyununda nasıl böyle güçler kazandığına dair bizlere bazı ipuçları da vermiş olan karakterin sırrı yine de kolay kolay çözülecek cinsten değil.

En gizemli oyun karakterleri

Pyro (Team Fortress 2)

Team Fortress‘ın yerinde duramayan gizemli karakteri Pyro‘nun mental hastalıklardan muzdarip olduğu Valve tarafından yayınlanan Meet The Pyro videosu ile yeterince gözler önünde olan bir gerçek. Bu akıl hastalıklarının yanı sıra Pyro‘nun geçmişi konusunda da elimizde hiç bir bilgi bulunmuyor. Sürekli yüzünde olan gaz maskesi de Pyro‘nun neye benzediğini tahmin etmemizi zorlaştırıyor. Öyle ki bu maske yüzünden karakterimizin dediklerini bile anlayamıyoruz. Dış görünüşü ve geçmişi hakkında hiçbir bilgimizin olmadığı bu karakter hakkında ortaya atılan bazı teoriler onun kadın olabileceğine de işaret etse de bunlar teori olmaktan öteye gidemiyor.

Strange Man (Red Dead Redemption)

Red Dead Redemption evreni içerisinde yer alan en gizemli karakterin Strange Man olduğuna hiç şüphe yok. Karakterimizin tüm geçmişini tanışmamış olmamıza karşın bilen, ayrıca üzerine kurşunlar yağdığında bile umursamaz bir biçimde hasar almadan yoluna devam eden Strange Man hakkındaki teoriler onun bu dünyaya ait olmadığı yönünde yoğunlaşıyor.

En gizemli oyun karakterleri

Mysterious Stranger (Fallout 3)

Wasteland‘in çorak topraklarında karşılaştığımıza en çok sevineceğimiz yabancıların başında Mysterious Man geliyor. Sahneye giriş yaptığını haber veren müziğin duyulması ve Pip-Boy‘umuzda beliren simgesi ile birlikte içimizi rahatlatan karakter bizlere beklemediğimiz anlarda yardım elini uzatıyor.

En gizemli oyun karakterleri

M’aiq The Liar (The Elder Scrolls)

İlk olarak Morrowind ile karşımıza çıkan karakter serinin çıkacak olan bir sonraki oyunu ve oyunun evreni hakkında biz oyunculara çeşitli bilgiler verir. Zaman zaman 4. duvarı yıkan, zaman zaman ise hiç beklemediğiniz bir anda konuşmayı birdenbire sonlandıran karaktere yalancı damgası vurulmuş olması da aslına bakılırsa hoş bir detay. Öyle ya, oyundaki hangi NPC onun dediklerini mantıklı bulabilir ki?

The Headless Horseman (The Elder Scrolls: Skyrim)

The Elder Scrolls gibi geniş bir evren içerisinde elbette ki gizemler de öyle kolay kolay tükenecek cinsten değil. Adından da anlaşılacağı üzere başı olmayan bir süvari olan karakterimiz geceleri karşımıza atının üzerinde çıkar. Takip ettiğiniz taktirde ise sizleri bir mezarlığa yönlendirir ve ortadan kaybolur. Kim olduğu, mezarlıktaki mezarların birinin ona ait olup olmadığı bilinmese de hakkındaki en yaygın teori Skyrim hanlarının popüler parçalarından biri olan Ragnar the Red‘in onun hikayesini anlattığıdır.

Lutece İkizleri (Bioshock Infinite)

İkisi de kuantum fizikçisi olan Rosalind ve Robert oyun boyunca farklı yerlerde karşımıza çıkarak hem bize yardım ediyorlar hem de zaman zaman kafa karıştırıcı sorular soruyor, seçimler yapmamızı istiyorlar. Aslına bakarsanız gerçek manada kardeş de sayılmazlar. Çünkü Robert yalnızca Rosalind‘in farklı bir boyuttaki versiyonu. Zaman ve mekan içerisinde dilekleri gibi seyahat edebilen bu ”kardeşler” güçlerini kuantum fiziğinin karmaşık dünyasında alıyor.

Gaunter O’Dimm (The Witcher 3: Hearts of Stone)

Polonya halk hikayelerinden esinlenilmiş olan karakterimiz yapılan resmi açıklamalara göre isminin ilhamını ise Stephan King‘in romanlarında yer alan iki farklı karakterden alıyor. ”Aynaların efendisi” olarak da adlandırılan karakter karşısındaki kişiye bir ayna tutarak kişinin en büyük arzusunu ona gösterir. Bu noktadan sonra ise aynada gördüğünüz şeye sahip olmak için bir bedel ödeyip ödememe seçeneği size kalmış. Ancak O’Dimm‘in size vereceği şey ve talep edeceği bedel üzerinde bazı aldatmacalar yapabileceğini de aklınızdan çıkartmayın.

Dev The Witcher Testi ile Bilginizi Ölçüyoruz!

Herobrine (Minecraft)

Evet farkındayız. Herobrine hiç gerçek olmamış olabilir, ancak ya durum tam tersiyse? Geliştiricilere her güncelleme notunda ”Herobrine oyundan çıkartıldı” yazdıran, oyuncuların korkulu rüyası haline gelen ve bizleri gerim gerim geren Herobrine‘ın oyunda tıpkı Steve gibi görünen, ancak kişilik olarak onun tam tersi olan bir karakter olduğuna inanılıyor. İnanılıyor çünkü Herobrine hiçbir zaman resmi olarak doğrulanmadı. Siz yine de derin bir madende yada uçsuz bucaksız orman içerisinde parlayan bir çift göz görürseniz yanına pek fazla yaklaşmayın.

 

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Bir tane de benden gelsin o zaman
    Fallout serisinden Mysterious Stranger
    Her seride Luck skilliyle birlikle perkini açabildiğimiz, V.A.T.S. ile killerimize yardımcı olan bu abimizi söylemezsek olmaz.
    Hatta Bedhesta bu olayı biraz daha ciddileştirip Fallout 4 te Nick Valentine ın bir davasına bile konu yapmışlar. Hatta ve hatta Nick Valentine yoldaşımız iken eğer bu abimiz kill alırsa Nick Valentine arkasından bağırıyor ya da “Sen de gördün mü?” gibisinden söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir