Anasayfa > Oyun Haberleri > En Stresli Oyunlar Yapılan Bir Çalışma ile Belirlendi

En Stresli Oyunlar Yapılan Bir Çalışma ile Belirlendi

BonusFinder tarafından yapılan bir çalışma en stresli oyunlar konusunda zirveye oynayan ilk beş oyunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde.

Oyunlar çoğu zaman günün stresini atmak için iyi bir seçenek olsa da bazı oyunlar var ki bunun tam tersi bir etki gösterdikleri bir gerçek.Haftada en az 15 saatini video oyunları ile geçiren 14 katılımcı ile gerçekleştirilen bir çalışma da en stresli oyunlar konusundaki listeyi gözler önüne serdi. 14 gönüllü katılımcı ile gerçekleştirilen bu çalışmada oyuncuların farklı oyunlara karşı gösterdikleri stres seviyeleri kan basıncı ve kalp atış hızını gösteren cihazlar yardımı ile takip edildi. Oyuncuların stres seviyelerinin takip edildiği oyunlar ise Skyrim, Mario Kart, Minecraft, FIFA 20, Animal Crossing, Call of Duty: Modern Warfare, The Sims, Dark Souls III, UNO!, Fortnite, GTA, DOOM, Among Us, Fall Guys: Ultimate Knockout, Street Fighter ve Battlefield V oldu.

en stresli oyunlar

Araştırmanın sonuçlarına göre ise oyuncuların oynarken en çok strese girdiği oyun Dark Souls III oldu. Oyuncular özellikle Darkeater Midir boss’u ile karşılaştıkları zaman stres seviyeleri tavan yaptı. Oyunun bu bölümünde oyuncuların kalp atışları 127 BPM seviyesine kadar ulaşarak rekor kırdı. Dark Souls‘u takip eden diğer oyunlar ise sırasıyla Fall Guys: Ultimate Knockout, Mario Kart, Street Fighter ve FIFA 20 oldu. Oyuncuları en az strese sokan oyunların ise Animal Crossing, The Sims ve Skyrim olduğu çalışmadan çıkan bir diğer sonuç.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

2 Yorumlar

  1. Neden şaşırmadım acaba lol

  2. Birde Dying Light’ta o ilk bölümlerde antizin için koşturduğumuz bölümü oynatsalardı. Düşün oyuna yeni başlamışsın, ilk defa gece night hunterler ile karşılaşacaksın. Elindeki daha çöpten çıkma 20 hasar vuran bir boru parçası, tam sinematik giriyor ve tahtaların arasından bir bakıyorsun ki night hunter seni görmüş. Kalp ritmim dakikada 500 yapmıştı. Açık ara en çok stres o zaman yaşamıştım. Darksouls filan neymiş en azından boss kesiyorsun arkandan kudurmuş köpek gibi gecenin 3’ünde kovalayan night hunterlar yok. Korku değil bak stres… Kaçacak delik yok, koşman tek seçenek. Buda böyle bir anımdır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir