Anasayfa > Oyun Haberleri > Epic Games Store Mobile Geliyor!

Epic Games Store Mobile Geliyor!

Epic Games Store mobile açılmaya hazırlanıyor. Hem iOS hem de Android’de kullanılabilecek olan mobil sistemle ilgili detaylar haberimizde.

Epic Games Store, varolan popüleritesini bir sonraki aşamaya taşımaya hazırlanıyor. Gamespot‘un Play For All etkinliği için bir röportaj veren Epic Games CEO’su Tim Sweeney, platformun mobil hamleleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tim Sweneey röportajda Epic Game Store’un mobil açılımının yanı sıra, Steam gibi güçlü bir rakibin karşısında Epic Games oluşumunu yaratmanın güçlüklerinden ve cross play‘in öneminden de bahsetti.

Total War Saga: Troy Epic ‘te Bedava Olacak

Sweeney, “Epic Games Store’u gelecekte iOS’a getirmek istiyoruz, ve Android’e de getireceğiz” dedi. CEO sözlerine, “Bizce bu endüstriyi ileri taşımaya yardım etmenin iyi bir yolu, ayrıca Epic bir oyun geliştirici olarak kitlesini Fortnite üzerinden oluşturdu ve PC ve Android’de nasıl opere edilmesi gerektiğini öğrendi.” diye devam etti.

Tim Sweeney ayrıca Unreal Engine ve Epic Online servisleriyle olan ilişkilerine de değindi. Epic Games ileride geliştiriciler için cross platform olanağı sağlayacak olan bir sistemin kapısını açmak isteğini vurguladı. Mobil sistemin Android’e 2019’da gelmesi bekleniyordu ancak bilindiği gibi durum böyle olmadı. Yine de görünen o ki, Epic Games’in mobile yayılma isteği halen şirketin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir