Anasayfa > Oyun Haberleri > Evil Genius 2 İnceleme Notları Belli Oldu

Evil Genius 2 İnceleme Notları Belli Oldu

2004 yılında çıkış yapan simülasyon oyunu Evil Genius’un devam oyunu Evil Genius 2 için inceleme notları belli oldu.

Evil Genius 2 PC

2004 yılında çıkış yapan Evil Genius sıra dışı konusu ve anlatımıyla oyuncuların dikkatini çekmiş ve oyuncular tarafından bir hayli beğenilmişti. İkinci oyunun ise dünya çapında oyun sektörünü etkileyen pandemiden dolayı etkilendiğini şu yazımızda sizlerle paylaşmıştık.

Gerçek zamanlı strateji-simülasyon oyunu olan Evil Genius 2‘de oyuncular, yine dünyayı yok etmeyi planlayan bir kötü adamı yönetiyor. Kötülük dolu planınızı hayata geçirebilmek için tropik bir adanın altına gizli bir üs kurmanız gerekiyor. Dünyayı yok etmek için gereken “Doomsday Device”ı yaparken bir yandan da dışarıdan adayı normal bir kumarhane gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Bunun yanında oyunun en dikkat çeken özelliği ise kullandığı mizah öğeleri.

Evil Genius 2 Steam

Bugün çıkış yapacak Evil Genius 2‘nin inceleme puanları ise belli oldu. Geliştirici Rebellion belli başlı yayıncılara, yayın organlarına ve içerik üreticilerine yaklaşık bir hafta önceden erken erişim sağlamıştı. Serinin ikinci üyesi çoğu oyuncu tarafından oldukça eğlenceli bir deneyim olarak tanımlanmıştı. Yayınlanan inceleme puanlarına göre oyunun ortalamanın üstünde bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Evil Genius 2, bazı kuruluşlar tarafından yüksek puan alırken bazılarından ise ortalama puan aldı. Oyun şimdilik Metacritic üzerinden 78 puan almış durumda.

İşte bazı yayın organlarının Evil Genius 2 için verdikleri inceleme puanları:

  • PC Gamer: 75/100
  • Destructoid: 8.5/10
  • IGN: 6/10
  • Gamespot: 7/10
  • Gameinformer: 7/10
  • Screen Rant: 8/10
  • CGM: 7.5/10

Oyun sektörünün oldukça tekdüzeleştiği ve sıradanlaştığı bu dönemde aykırı fakat işini gerektiği kadar iyi yapan bir oyun Evil Genius 2. Her ne kadar inceleme puanları mükemmel gözükmese de eğer casual ve eğlenceli bir deneyim istiyorsanız Evil Genius 2’ye bir şans verebilirsiniz. Zira 2004 yılındaki ilk oyunu oynayanlar nostalji adına serinin ikinci oyununu da denemek isteyeceklerdir.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir