Anasayfa > Oyun Haberleri > Experiment 101 Biomutant Hakkındaki Sessizliğini Bozdu

Experiment 101 Biomutant Hakkındaki Sessizliğini Bozdu

Experiment 101, geçtiğimiz günlerde çıkış tarihi belli olan Biomutant hakkında uzun süredir olan sessizliğini bozdu.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde uzun süredir gözlerden uzak olan Biomutant’ın çıkış tarihinin açıklandığını sizlerle paylaşmıştık. Yaklaşık üç yıl önce geliştirilme aşamasının oldukça ilerde olduğu söylenen Biomutant bir türlü çıkış yapmamıştı. Geçen uzun yılların ardından Biomutant’ın resmi çıkış tarihi  25 Mayıs 2021 olarak açıklanmıştı.

IGN uzun süren sessizlikleri hakkında oyunun geliştirici stüdyosunun başındaki isimle bir röportaj yaptı. Experiment 101‘den Stefan Ljungqvist verdiği röportajda ilk olarak ekibin sayısına dikkat çekti. 20 kişilik bir ekiple bu büyüklükte bir oyun yapmanın zorluğunu vurgulayan Ljungqvist, ayrıca oyunun hatalarını sessizce düzelterek kullanıcıya en güzel şekilde sunmak istediklerini belirtti.

Biomutant Çıkış Tarihi

Experiment 101 ekibi çalışan sayısında büyümeye gidilmemesinin sebebi olarak stüdyo içerisindeki çalışma düzeni ve hiyerarşik olmayan pozisyonları gösteriyor. Her ne kadar ismini fazla duymamış olsak da Experiment 101 ekibi eski Avalanche Studios çalışanlarından oluşuyor. Yani Biomutant’ın arkasında başarılı Just Cause serisinde çalışmış geliştiriciler var. Fakat Ljungqvist 20 kişinin yapabileceklerinin sınırlı olduğunu ve son bir yılın stüdyo için oyun hatalarını temizlemekle geçtiğini de belirtiyor. Açık Dünya oyunlarında hata bulmanın ne kadar zor olduğunu düşünürsek bu süre zarfı 20 kişilik bir ekip için pek de fazla değil.

Stüdyo’nun başındaki isim oyunun çıkış yaptığında oyun bozan hatalar içermeyeceğine inanıyor. Ek olarak başladıklarında 80-85,000 kelimelik bir senaryo üzerinden ilerlediklerini belirten Ljungqvist, sonrasında bunun 250,000 kelimelik bir hikayeye evrildiğini de söylüyor. Bu yeni gelen diyalogların içinde karma sistemine göre farklı konuşma seçenekleri gibi yeni özellikler bulunuyor.

Çoğu şirket hata ayıklama aşamasında Experiment 101 kadar sessiz kalıp, oyuncuları habersiz bırakmasa da, Biomutant geliştiricileri böyle bir yol izleyerek daha pürüzsüz bir çıkış yapmayı tercih etmişler. Biomutant 25 Mayıs 2021 tarihinde PCPlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir