Anasayfa > Oyun Haberleri > F1 2021 Duyuruldu, Hikâye Modu Yolda!

F1 2021 Duyuruldu, Hikâye Modu Yolda!

Yarış tutkunlarının merakla beklediği F1 2021 duyuruldu. 16 Temmuz’da çıkışını yapacak oyun pek çok yeni özellikle birlikte geliyor.

F1 oyunlarının geliştiricisi Codemasters’ın EA tarafından satın alınmasından beri F1 2021 oyununda olacak muhtemel yenilikler oyunun hayranları tarafından tartışılıyordu. Hikaye modu gibi birtakım sızıntıların da ortaya atıldığı F1 2021 hakkında merak edilen bir diğer soru ise oyunun çıkış tarihiydi. Bugün yapılan resmi duyuru videosu ile hem oyunun çıkış tarihi hem de kafalardaki sorular netleşti.

F1 2021 Duyuru Fragmanı – Yenilikler

Kırılma Noktası

16 Temmuz tarihinde çıkışını yapacak F1 2021’in tanıtım videosunda ve açıklamalarda en dikkat çeken nokta ise yeni hikaye modu. Daha önce F1 2019’da F2 kariyerinde kısa bir hikaye modu denenmiş, F1 2020’de ise My Team isimli mod oyuna eklenmişti ancak F1 2021 ile ilk kez tam bir hikaye modu deneyimi bizleri bekliyor. Breaking Point yani Kırılma Noktası isimli hikaye modu ile F2’de başlayacak maceramız F1 ile devam edecek. Hem pist üzerinde hem de pist dışında geçecek maceramızda F1 2019’dan tanıdığımız Devon Butler da yer alacak. Daha fazla detayın önümüzdeki haftalarda paylaşılacağı not edildi.

2 Oyunculu Kariyer

Oyuncuların uzun zamandır beklediği iki oyunculu kariyer modu F1 2021’de yer alacak. İster birlikte istersek de rakip olarak bir arkadaşımızla oynayabileceğimiz bu modda oyun içi assistleri düzenlemek de mümkün olacak. Bu sayede arkadaşımızla çıktığımız F1 maceramızda oyuna yeni başlayan ve tecrübeli oyuncular kendilerine uygun ayarları yapabilecek.

Gerçek Zamanlı Sezon Başlangıcı

Gerçek zamanlı bir F1 deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için tasarlanmış bu başlangıç opsiyonu sezon içindeki gerçek sıralamaları ve yarış takvimini oyuna aktararak oyunculara gerçek F1 sezonuna uygun bir başlangıç yapma imkanı sunacak.

Yeni Nesil Deneyimi

F1 2021 yeni nesil konsollar olan Xbox Series X|S ve PS5 için de çıkış yapacak. Daha kısa yükleme süreleri ve geliştirilmiş görsellikle çıkış yapacak bu versiyon oyunun eski nesil ve PC versiyonuyla aynı anda çıkış yapacak. Ayrıca Xbox Smart Delivery ve PlayStation Upgrade sistemi ile oyunu yeni nesile güncellemek de mümkün olacak.

Tüm bu yeniliklere ek olarak ise önceki oyunlardan aşina olduğumuz My Team, 2 oyunculu split screen, daha kısa sezonlar, erişilebilirlik seçenekleri ve F2 gibi özellikler ise yine F1 2021’de bulunacak. Ayrıca assist ayarları, sürücü istatistikleri ve çoklu oyunculu modu için geliştirmeler de yolda.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir