Anasayfa > Oyun Haberleri > Facebook Fallout 76 Grubunu Banladı

Facebook Fallout 76 Grubunu Banladı

Facebook, Fallout 76 rol yapma grubunu banladı ve yarı politik yarı oyun temalı bir tartışmanın fitilini fena halde ateşlemiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hassas politik durum, sosyal medya devlerini ilginç ve zor durumlara sokmaya devam ediyor. Covid-19 pandemisinden nasibini en kötü alan ülke olan ABD, 200.000’den fazla can kaybına uğradığı süreçte, Black Lives Matter olayları kapsamında, bir dizi şiddet karşıtı protestoya sahne olmuştu. Zaten hassas olan durum, sosyal medya devlerini mercek altına aldı.

Bir çok sosyal medya platformu, politik ve şiddet içeriklerini düzenlemek için bir dizi kural düzenlemesine gitti. Gerçek insanların moderasyonuyla desteklenen yapay zeka ile içerik kontrolü yapan platformlardan biri de Facebook. Bu iş için büyük bir yatırım yapan şirket, yine de tartışmaların odağı olmaktan kurtulamıyor.

Fallout 76 Birinci Sezon Beklenen İlgiyi Görmedi

Facebook üzerinde Fallout 76 oyunu üzerine kurulan bir rol yapma grubu, yapay zekanın ilginç kurbanlarından biri oldu. The Free States Militia isimli grupta şiddet içeren paylaşımlar yapılması nedeniyle Facebook Fallout 76 grubunu banladı. Admin durumu, bir başka sosyal medya platformundan, Twitter’dan duyurdu.

https://twitter.com/Free_StatesMil/status/1311714290190217216

İki yıllık hikayelerini kaybettiklerini söyleyen admin, Facebook’u bilgisayar oyununu gerçek hayattan ayıramamakla suçladı. Neyse ki ban fazla uzun sürmedi ve Facebook grubu geri açtı.

https://twitter.com/Free_StatesMil/status/1312126105424334848

Yapay zekanın ya da insan moderatörlerin, bilgisayar oyunuyla ilgili bir rol yapma grubunu neden banladığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Gerçek hayatta, tarihi olaylarla ilgili bir çok şiddet içerikli rol yapma grubunu bünyesinde bulunduran Facebook, bütün bu grupları pas geçerek neden Fallout grubuna takıldığıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir