Anasayfa > Oyun Haberleri > Fallout 76 Birinci Sezon Beklenen İlgiyi Görmedi

Fallout 76 Birinci Sezon Beklenen İlgiyi Görmedi

Fallout 76 birinci sezon dün itibariyle başladı. Ancak, distopya efsanesinin ilk sezoununun birinci günü hiç de umulduğu gibi geçmedi.

Fallout 76’nın ilk sezonu başladı. Oldukça sıkı bir oyuncu kitlesi bulunan distopya RPG’si sezonunun ilk gününde umduğu beğeniyi yakalayamadı. Masaüstü oyun tarzında bir harita ile çıkan sezonda, Captain Cosmos, oyunun kötüsü Dr. Zorbo ile mücadele ediyor. Mücadelenin sonunda ise, oyuncuları legendary (efsanevi) bir ödülün beklediği duyurulmuştu.Ancak oyuncular, vaadedilen efsane ödülün, efsanevi bir tarafı olmadığından şikayet ediyor.

Fallout 76 Birinci Sezon Başlıyor

Oyuncuların beğenmediği bir diğer husus ise, oyuna sezon için eklenen bir mekanik. Sezonda açılması gereken 100 adet seviye bulunuyor. Bunlardan dördüncü seviye olan Ammopoints Ammo Converter’a ulaşan oyuncular, ana menünün kaynaklar kısmına gittikleri zaman oldukça sinir bozucu bir manzara ile karşılaşıyorlar. Ammapoints Ammo Converter’ın mantığı oldukça basit ve ilk bakışta işe yarar. Fazla mermilerinizi, sezonun para birimi olan S.C.O.R.E‘a çevirebiliyor ya da farklı türde teçhizat alabiliyorsunuz.

Ancak zaten ellerinde bir çok teçhizat birikmiş oyuncular için, her seferinde küçük miktarda çeviri yapmanıza izin veren makine oldukça zaman öldürücü ve sıkıcı. Bununla beraber, oyunculardan gelen diğer şikayetler arasında, işlemin gerçekleştiği menü ekranının yavaş yüklenmesi ve buga girmesi de var.

Oldukça deneyimli bir stüdyonun elinden çıkan Fallout serisinin ilk sezonunun böyle aksaklıklarla gündeme gelmesi oldukça üzücü. Bethesda ilerleyen günlerde mutlaka oyuncuları memnun edecek bazı yenilikler çıkaracaktır.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Fallout 76 zaten genel olarak beklenen ilgiyi göremedi ki? Bethesda Seriyi bu oyunla eline yüzüne bulaştırdı. Üstüne çok fazla kafa yorması gerek. Bu yaptığı Season etkinliğinden bile daha fazlasını yapması, oyuncuyu içinde tutması ve topluluğu dinlemesi gerek. Yoksa “Biz oyun yaptık ha oynayın bakem bunu” demekle olmuyor. Fallout 4 te bile oyuncular sıkıntılarının olduğunu söylerken 76 da aynı hataların daha kötülerini bu oyunda gösterdi. Umarım artık adam gibi topluluğu dinlemeye başlarlar da seriyi yok etmekten kurtarırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir