Anasayfa > Oyun Haberleri > Fall Guys Geliştiricileri Mobil Versiyon Hakkında Uyarılarda Bulundu

Fall Guys Geliştiricileri Mobil Versiyon Hakkında Uyarılarda Bulundu

Fall Guys geliştirici firması Mediatonic internette yayılan Fall Guys Mobil reklamları hakkındaki sorulara açıklık getirdi. Gördüğümüz herhangi bir reklamın veya videonun gerçeği yansıtmadığını belirten firma yetkilileri oyunun sadece Playstation 4 ve bilgisayar üzerinden oynanabildiğini hatırlattı.

Rekorlar Kıran Oyun : Fall Guys

Fall Guys henüz ilk ayını tamamlamadan bir çok listede zirveye ulaştı bile. Twitch üzerinden ilk haftasında 500 bin izlenmeyi geçen oyun ilk gününde tam 1.5 milyon kopya satmayı başardı. 2005 yılından beri oyun piyasasını tecrübe etme şansı yakalayan Mediatonic, Fall Guys ile yıllardır kovaladığı büyük çıkışı yapabilmiş gibi gözüküyor.

Fall Guys İnceleme

“Fall Guys Mobil” Kandırmacası

Mobil oyun marketi son dönemde “rip off” olarak adlandırılan taklit oyunlarla dolmaya başladı. Dolandırıcılar genellikle GTA, Fortnite, Minecraft, Counter Strike gibi oyunların taklitlerini yapıyorlar. Bu büyük bütçeli yapımların oyun içi görüntülerini reklamlarda kullanarak taklitleri internete yükleyen dolandırıcılar bu şekilde kullanıcı çekiyorlar. Çoğu taklit oyun sadece kötü grafiklere, berbat oynanışlara sahip ve kısa yoldan para kazanmak isteyen yazılımcılar tarafından yapılmış kandırmacalardan ibaret. Bunun yanında kimi oyunları indirirken virüsler ve kimlik hırsızlığı vakalarıyla karşılaşmanız da mümkün.

Sahte Fall Guys Mobil Uygulaması
Sahte “Fall Guys Mobil” uygulaması

Dolandırıcıların yeni hedefi ise Fall Guys kullanıcıları oldu. Oyunun yarattığı etkiyi kendi yararlarına kullanmak isteyen insanlar Youtube ve çeşitli web siteleri üzerinden Fall Guys Mobil reklamları yaymaya başladı. Gerçeği yansıtmayan bu reklamlar yine kısa yoldan para kazanma amacıyla yapılmış ve Mediatonic’in oldukça dikkatini çekmiş. Kullanıcılarının büyük ihtimalle virüslerle dolu bu tuzağa düşmesini istemeyen Mediatonic, Fall Guys resmi Twitter hesabından esprili bir dil kullanarak kullanıcıları uyardı:

“Fall Guys sadece PS4 ve bilgisayar üzerinden oynanabilir.

Fall Guys mobil versiyonu için gördüğünüz reklamlar aldatmacadır.

a) Ekranda sadece bir video oynatıyorlar ve oynuyormuş gibi davranıyorlar.

b) Ekranda bir mouse imleci var.

c) Bu gezegende daha fazla yaşamak istemiyorum.

d) Beni Güneş’e doğru fırlatın.”

Mediatonic’in şimdilik bir Fall Guys mobil versiyonu çıkarma planı olmadığını biliyoruz. Şirketin önceliği oyunu yeni güncellemelerle büyütmek ve aktifliğini sürdürmek. Oyun güncellemeleri ve şirketin yeni açıklamaları için Mediatonic ve Fall Guys web siteleri en güvenilir kaynaklar. İnternette güvenle vakit geçirmeniz dileğiyle…

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir