Anasayfa > Blog > Dikkat Düşüyoruz – Fall Guys Ultimate Knockout İnceleme

Dikkat Düşüyoruz – Fall Guys Ultimate Knockout İnceleme

Fall Guys: Ultimate Knockout

Çok farklı bir Battle Royale deneyimine hazır olun. Ama bundan da önemlisi düşmeye hazır olun. İşte karşınızda Fall Guys Ultimate Knockout incelemesi.

9.1

Çok farklı bir Battle Royale deneyimine hazır olun. Ama bundan da önemlisi düşmeye hazır olun. İşte karşınızda Fall Guys Ultimate Knockout. 

Tatlı Ve Eğlenceli Bir Battle Royale Deneyimi

Daha önceden Beta sürümünü incelediğimiz Fall Guys Ultimate Knockout geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Biz de çıktığı günden beri büyük bir keyifle Fall Guys’a “Düşmüş” durumdayız. Bu süreç içinde binlerce kez düştük, yuvarlandık, bitişe ulaşamadık ama sonunda tacı kapmak harika bir his oldu.

Fall Guys Ultimate Knockout

Fall Guys Ultimate Knockout, televizyon ekranlarından hatırladığımız Wipeout ile günümüzün en popüler türlerinden biri olan Battle Royale/Last Man Standing türünü bir araya getiriyor. Yarışlara 60 kişi başlıyoruz ve tahmin edebileceğiniz üzere amaç sona kalan olmak. Çeşitli engelleri aşarak, yarışları kazanarak sona kalan kişi olup tacı kazanmaya çalışıyoruz. Oyunun Battle Royale türünü seven ancak eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için de iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Parti oyunu denildiğinde tabii ki ilk akla gelen kısım eğlence. Eğlence konusunda Fall Guys işini başarıyla yapabiliyor. Harita çeşitliliği konusunda 20’nin üzerinde haritasıyla oyunu sıkıcı olmaktan kurtarıyor. Bu haritalar Yarış, Hayatta Kalma, Takımlı, ve Final olarak 4 türe ayrılıyor.

Birbirinden Keyifli Mini Oyun Tipleri:

Fall Guys Ultimate Knockout

Yarış türündeki haritalarda çeşitli engelleri aşarak bitiş çizgisini geçen belirli sayıda kişi arasında olmaya çalışıyoruz. Üzerimize düşen toplardan kaçıyor, kapıları kırarak ilerliyoruz. Kimi zaman gökten gelen meyveler bizleri geri düşürüyor kimi zaman tahterevalli ters tarafa eğildiği için düşüyoruz. İşte Fall Guys adının hakkını bu şekilde fazlasıyla veriyor. Yarışta 1. ilerlerken bile bir anda kendinizi sonuncu olarak bulmak mümkün. 

Fall Guys Ultimate Knockout

Hayatta kalma türünde ise adından da gayet anlaşıldığı üzere hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bu türde amaç o tur için belirlenmiş elenecek oyuncu sayısında yer almamak. Süre bittiğinde hala oyunda olan kişiler arasında iseniz bir sonraki tura geçmeye hak kazanıyorsunuz. Altınızda sizi düşürmek için gelen çubuğun üzerinden atlıyor, diğer oyunculardan kuyruk kapmaya çalışıyor, üzerinize gelen blokların sizi düşürmemesi için çabalıyorsunuz.

Fall Guys Ultimate Knockout

Fall Guys Ultimate Knockout bireysel oyunların dışında takım oyunlarına da sahip. Kimi zaman 2 takımlı kimi zaman 3 kimi zaman ise 4 takımlı olarak sürüyor bu mücadeleler. Rakip takımın yumurtalarını kaçırmaya çalışıyor, futbol oynuyor, topu finale ulaştırmaya çalışıyoruz. Takım olarak çalışarak zafere ulaşmaya çalıştığımız turlar bireysel çabadan ziyade takım olarak çalışmaya dayanıyor.

Fall Guys Ultimate Knockout

Ve sıra geliyor final etabına. Buraya kadar gelmeyi başaran azınlıktayız ancak henüz bitmedi. Tacın sahibi olmak için son bir mücadele gerekiyor. Fall Guys şimdilik 3 farklı final etabı sunuyor. Bunları ben Taç Finali, Petek Finali ve Kuyruk Finali olarak adlandırıyorum. Taç finali diğer yarış parkurlarına benziyor. Çeşitli tuzakların zafere ulaşmanıza engel olmasından kaçıyor ve sondaki tacı kapmaya çalışıyoruz. Ancak şu noktaya dikkat etmekte fayda var. Taç aşağı yukarı hareket ediyor ve doğru noktada zıplayış yapmak çok önemli. Petek finalinde amaç slime havuzuna düşen son kişi olmak. Burada sizlere verebileceğimiz taktik tek tek zıplayarak yukarıda kalmaya çalışmak olur. Ancak bunu yaparken altınızdaki altıgenlerin durumunu da kontrol etmekte fayda var. Kuyruk finali ise bireysel ve takımsal olarak oynanabilen kuyruk kapmaca oyunlarının final versiyonu. Süre bittiği anda kuyruğa sahip olan kişi olarak bu finali kazanabilirsiniz.

Kendi Fall Guy Tasarımınızı Yapmak

Fall Guys Ultimate Knockout

Oyunun bir diğer güzel kısmı ise özelleştirmeler. Karakter özelleştirmeleri kısmında Fall Guys bizlere 5 farklı kategori sunuyor. Bunlar renkler, şemalar, yüzler, üst ve alt kostümler olarak ayrılıyor. Bunların dışında galibiyet anında ve oyun esnasında yapabileceğiniz animasyon çeşitleri de bulunuyor. Özellikle eğlenceli kostüm tasarımları(hamburger, ananas, tek boynuzlu at gibi) ve yine eğlenceli dans animasyonları ile bu kısım da oyunun başarılı yönlerinden birisi. 

Ses ve müzik konusunda da fazla aşırıya kaçmayarak eğlenceli bir iş çıkarmayı başarmışlar. Karakterler konuşmuyor ve sesler genellikle düşme, çarpma anlarında oluşan sesler. Menüde ve oyun sırasında çalan müzik ise hem eğlenceyi destekliyor hem de fazla kafa yormuyor.

Şimdiye kadar oyunda gördüğümüz tek sıkıntı özellikle çıkış günlerinde yaşanan sunucu problemleri oldu. Ancak bir anda bu kadar oyuncunun akımına uğradığını hesaba katarsak yapımcı ekip bu sorunun altından da iyi kalktı diyebiliriz. Hala ufak tefek sunucu problemleri olsa da yamalar ve çalışmalar ile bu sorunların da üstesinden gelinebilir.

Fall Guys Ultimate Knockout

Fall Guys Ultimate Knockout hakkında bizim düşüncelerimiz böyleydi. Oyun hakkında özet niteliğinde bir değerlendirme yapmak gerekirse şunlar söylenilebilir: Fall Guys Ultimate Knockout eğlenceli oynanışı, birbirinden keyifli haritaları ile hem sizi eğlendirmeyi hem de rekabetçi anlar yaşamanızı sağlıyor. Zaten aşırı derecede keyifli bu oyun bir de arkadaşlarınız ile oynayınca tadından yenmiyor. Oyunsuz geçen bu günleri eğlenceli hale getirme konusunda çok başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Fall Guys şu anda Steam ve PS4 mağazaları üzerinde satışta. PS Plus sahiplerinin ücretsiz deneyimleyebileceği oyunu Steam mağazasından ise 38.00₺ fiyatı üzerinden satın alabilirsiniz.

Bizlere oyunu yollayarak bu harika deneyimi tatmamızı sağlayan Mediatonic ve Devolver Digital’a yoğun teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca incelemeyi bitirmeden oyunda olmadığımız anlarda bile bizleri eğlendirmeyi başaran Fall Guys sosyal medya ekibine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oyunun resmi sitesini bu bağlantıyı kullanarak ziyaret edebilirsiniz.

 Bizim Fall Guys Ultimate Knockout için puanımız ise: ise 91/100

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir