Anasayfa > Oyun Haberleri > Fall Guys Xbox One ve Switch Versiyonları Ertelendi

Fall Guys Xbox One ve Switch Versiyonları Ertelendi

2020 yılına damgasını vuran parti oyunlarından Fall Guys için Xbox One ve Switch çıkış tarihi süresiz ertelendi.

Fall Guys ilk çıkış yaptığında inanılmaz bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Eğlenceli parti oyunu 172 bin anlık oyuncu ve bir çok ünlü yayıncı tarafından da çokça oynanmıştı. Popülaritesinin düşmesinin ardından oyuna yeni içerikler getirmeye karar veren geliştirici Mediatonic oyuna yeni sezonlar getirerek Fall Guys’ı canlı tutmaya çalışmıştı. En son ise geçtiğimiz ay 4. Sezon güncellemesi oyuna gelmişti.

Bunun yanı sıra geliştirici stüdyo Fall Guys’ın 2021 yılının yazında Xbox One ve Switch konsollarına çıkış yapacağını duyurmuştu. Fakat stüdyonun yaptığı yeni açıklamaya göre daha önceden verdikleri bu tarih oyuna ekleyecekleri çeşitli özellikleri geliştirmeye yetmeyecek. Bu sebeple Mediatonic Xbox One ve Switch çıkış tarihlerini belirsiz bir tarihe ertelemek zorunda kaldı.

Fall Guys Switch

Oyunun konsol versiyonlarıyla gelecek en büyük özelliklerden birisi platformlar-arası oyun, yani crossplay, olacak. Mediatonic’in çıkış tarihini ertelemesinin en büyük nedenlerinden biri de platformlar-arası oynama özelliğini doğru bir şekilde oyuna ekleyebilmek. Fall Guys şimdilik sadece PC ve PS üzerinden oynanabiliyor. Oyun Xbox One ve Switch’e çıkış yaptığında PS+ üyeleri de dahil 4 platformdaki oyuncular birbirlerine karşı veya birlikte oynayabilecekler.

Ayrıca geliştirici stüdyo yakın zamanda Epic Games tarafından satın alınmasıyla ilgili de açıklama yaptı. Epic Games ailesine katılmaktan mutlu olduğunu belirten stüdyo, bu birlikteliğin bir çok yeni olanakla geldiğini de ekledi. Epic Games’in getirdiği kolaylıklar sayesinde geliştirme aşamasının daha hızlı ilerlediğini belirten stüdyo, oyunu mükemmel hale getirmek için her zamankinden daha fazla çalıştıklarını belirtti.

Bu sırada Fall Guys’ın Sezon 4.5 güncellemesi de yakın zamanda çıkış yapacak. Eğer kaçırdıysanız Sezon 4 fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir