Anasayfa > Oyun Haberleri > Far Cry 6 On İki Farklı Stüdyo Tarafından Geliştiriliyor

Far Cry 6 On İki Farklı Stüdyo Tarafından Geliştiriliyor

Ubisoft’un yeni oyunu Far Cry 6 aynı anda dokuz farklı stüdyo tarafından geliştiriliyor. Serinin son halkası bu yıl çıkış yapacak.

Far Cry serisinin son halkası bu yıl içerisinde çıkış yapacak. Büyük oranda Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen oyunun yapım sürecinde sekiz farklı ekip daha yer alıyor. Fransa merkezli oyun geliştiricisinin büyükbaş serilerinden olan Far Cry, son serisiyle oldukça sağlam bir çıkış yapmak istiyor.

Bu bağlamda firma birçok kaynağını Far Cry 6 için ayırdı. Oyun için çalışan geliştirici ekipler arasında Ubisoft Montreal, Kyiv, Berlin, Philippines, Pune, Shanghai, Bucharest, Odesa, Winniped, Montpellier ve Quebe stüdyoları yer alıyor.

Ubisoft’un toplamda 19.000 çalışana ve 40 ayrı stüdyoya sahip olduğunu belirtelim. Toplamda 12 adet stüdyonun yeni Far Cry oyunu için çalıştığı düşünüldüğünde firmanın dörtte birinin bu yapım üzerine odaklandığını söyleyebiliriz. Diğer tarafta Ubisoft Assassin’s Creed Valhalla için yeni içerikler oluşturuyor, Rainbow Six: Extraction‘u çıkış sürecine hazırlıyor ve birçok yeni oyun geliştiriyor. Firmanın programında Avatar: Frontiers of Pandora adlı yeni Avatar oyunu da bulunuyor.

Far Cry 6 Xbox ve Bethesda Gösteriminde Kendine Yer Buldu

Sevilen aksiyon FPS oyunu serisi yeni üyesiyle beraber oyuncuları bir Karayip ülkesine götürecek. Anton Castillo adındaki bir diktatörün pençesi altında kalan Yara ülkesi ise serinin sunduğu en geniş haritalardan biri olacak. Önceki oyunların aksine oyuncular Far Cry 6’da şehir yapılarının arasında da çeşitli aksiyonlara atılacak. Oyunun bugüne kadar yapılan en büyük Far Cry oyunu olduğu da detaylar arasında. Aynı zamanda serinin altıncı oyunu Season Pass kapsamında Far Cry 3: Blood Dragon’u ve serinin kötü karakterlerini canlandırma şansı sunacak.

Far Cry 6 çıkış tarihi ise 7 Ekim 2021 olarak belirlendi. Oyun Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia, Amazon Luna, PlayStation 4, PlayStation 5 ve PC platformları için çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir