Anasayfa > Oyun Haberleri > Far Cry 6 PlayStation 4 ve Xbox One Versiyonları İçin Özel Yayın Gelebilir

Far Cry 6 PlayStation 4 ve Xbox One Versiyonları İçin Özel Yayın Gelebilir

Ubisoft, Far Cry 6 PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları için yayın yapacak. Oyunun eski nesil konsollardaki performansı gösterilecek.

Fransa merkezli oyun geliştiricisi Far Cry serisinin son halkası hakkında yeni detaylar paylaştı. Yapımın merakla beklenen oynanış videosu da 28 Mayıs tarihinde canlı olarak yayımlanmıştı. Oyuncuları Yara adlı kurgusal bir ülkeye götürecek olan Far Cry 6, 7 Ekim tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S ve Stadia için çıkış yapacak.

Ubisoft ise geçtiğimiz dönemde yaşanan performans sıkıntıları konusunda oyuncuların gönlünü rahat tutmak istiyor. Bu durumun özellikle Cyberpunk 2077’nin PlayStation 4 ve Xbox One‘daki vasat altı performansıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Oynanış videosunda görülen grafiklerle beraber birçok oyuncu, Far Cry 6’nın yaklaşık yedi yıl önce çıkan eski nesil konsollarda nasıl çalışacağını merak ediyor.

Far Cry 6 Hakkındaki Tüm Detaylar – Çıkış Tarihi ve Sistem Gereksinimleri

Bu bağlamda Ubisoft Toronto’da çalışan David Grivel, oyunun Xbox One ve PlayStation 4’deki sürümlerinde performans odaklı sorunlar olmaması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

“Bu platformlarda yüksek performanstan taviz vermemeyi hedefliyoruz. Şu an size daha fazla detay veremem fakat Far Cry 6 PlayStation 4, Xbox One ve yeni nesil konsollarda iyi çalışıyor diyebilirim. Oyunun farklı konsollardaki durumu bizim için çok önemli.”

Far Cry 6’nin PlayStation 5 ve Xbox Series X|S platformlarında 4K 60FPS çalışacağı da detaylar arasında yer aldı.

Far Cry 6 Hakkında

Ubisoft’un aksiyon-FPS türündeki popüler serisi Far Cry, yeni üyesiyle beraber oyuncuları devrim ateşiyle yanan bir ülkeye götürecek. Oyuncular Dani Rojas adındaki bir devrim savaşçısı olarak diktatör Anton Castillo’nun askerlerine karşı mücadele edecek. Yara’nın zalim lideri Anton Castillo ise daha önce Breaking Bad dizisinde Gustavo Fring karakterine hayat veren Giancarlo Esposito tarafından canlandırılıyor. 28 Mayıs Cuma gecesi yayımlanan oynanış videolarından bir diğerini aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/O_gsJmXllNs

Serinin en yenilikçi oyunu olacağı tahmin edilen Far Cry 6, ilk defa şehir temalı bir açık dünyayı da oyunculara sunacak. Yara’nın farklı bölgelerinde Castillo’nun askerlerine karşı vereceğimiz savaşta birçok farklı silahımız da olacak. Herhangi bir objeyi fırlatarak düşmanı etkisiz hale getiren silahlar, giyilebilir roketatarların yanı sıra birçok yok etme makinesi oyuncuların envanterinde yer alacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir