Anasayfa > Espor Haberleri > FIFA 20, Gerçek Futbolcularla Bir Turnuva Düzenliyor

FIFA 20, Gerçek Futbolcularla Bir Turnuva Düzenliyor

EA Sports, FIFA 20 oyununda Real Madrid, Borussia Dortmund gibi takımlardan oyuncuların da katılacağı bir turnuva düzenleyecek.

Evde Kal ve Oyna mottosuyla düzenlenecek olan etkinlik, koronavirüs araştırmalarına bir milyon dolar bağışlayacak. Turnuvada takımlarını yönetecek isimler arasında Trent Alexander-Arnold gibi futbolcular da bulunuyor. Turnuva, 15-19 Nisan tarihleri arasında EA’in resmî Twitch kanalından yayınlanacak. Takımları yönetecek futbolcuların çoğu henüz açıklanmasa da turnuvanın başlangıcına kadar hepsinin Twitter hesabından paylaşılacağını söyledi EA.

Turnuvayı izlerken Twitch hesabını EA hesabına bağlamış olan oyuncular ayrıca FUT 20 için drop alma şansına sahip olacak. Tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak olan turnuvada temsil edilecek takımları aşağıdan inceleyebilirsiniz. İngiltere, dört takımla turnuvada en çok takımı olan ülke iken Türkiye’den bir temsilcimiz maalesef yok.

fifa 20

Virüsün yayılmasıyla hızla artan simülasyon spor oyunları etkinlikleri, ülkemizde de, NBA’de de düzenlenmişti. Ülkemizdeki en yakın örnek çeşitli Avrupa takımlarıyla FIFA ve PES’te karşı karşıya gelen Galatasaray iken NBA’de oyuncular arasında bir turnuva düzenleniyor.

FIFA 20 oyununda düzenlenecek olan turnuvanın geliri, Global Giving adlı hayır kurumunun koronavirüs fonuna bağışlanacak. Detaylı bilgi için EA’in yaptığı açıklamayı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir