Anasayfa > Oyun Haberleri > Fifa 21 Çıkış Tarihi İçin Detaylar Açıklandı

Fifa 21 Çıkış Tarihi İçin Detaylar Açıklandı

Fifa 21 çıkış tarihi için yapımcı Electronic Arts’tan açıklama geldi. Oyunun çıkışının pandemiden etkileneceği düşünülüyordu.

Star Wars Jedi: Fallen Order ile büyük başarıya ulaşan Electronic Arts’tan Fifa 21 için açıklamalar geldi. Fifa 21’in Coronavirüs pandemisinden etkilenmemesine imkansız gözüyle bakılıyordu. Bilindiği gibi sadece Avrupa’da, en önemli liglerden biri olarak kabul edilen İngiliz Premier Lig’i ve İspanya’nın La Liga liglerinin akıbetlerinin ne olacağı belli değil. Hem dünya genelinde spor aktiviteleri durdurulduğu hem de şirketler hızla çalışanlarını evlerine gönderip uzaktan çalışma sistemine geçtiği için, bir çok oyunun çıkış tarihi sekteye uğradı. Ancak EA beklentileri boşa çıkarmadı ve Fifa 21 çıkış tarihi için bilgiler verdi.

Fifa 21 ve Madden NFL 21’in Electronic Arts’ın ikinci mali çeyreğinde çıkacağı açıklandı. Bu tarih, Temmuz ve Eylül arasını kapsıyor. Ancak yapılan açıklama bununla sınırlı değil. Spor müsabakalarının daha da ertelenmesi veya 2020 senesi için durdurulmasının Fifa 21’i daha da erteletmesi mümkün.

fifa 21 çıkış tarihi

Electronic Arts CFO’su Blake Jorgensen, Salı günü bir açıklama yaptı. Jorgensen’in yaptığı açıklamada Coronavirüs pandemisinin spor oyunlarına olan etkisinden dem vurdu:

“Bugün biliyor ki, insanlar spor aracılığıyla birbirlerine bağlanıyorlar çünkü yapmayı sevdikleri şey bu. Eğer bir spor fanatiğiyseniz, bu durmuş değil. Ve bu yüzden spora olan ilgilelerini bizim oyunlarımız aracılığıyla gideriyorlar ve bu bizim için çok büyük bir avantaj”

Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson da, CFO’nun açıklamalarına benzer beyanatlarda bulundu. Wilson, “Bizim muazzam spor içerikleri üretmek konusunda uzun bir tarihimiz var. Bu içerik gerçek sporlara doğrudan bağlı ya da bağımlı değil.” dedi.

İnsanların evlerine kapandıkları günlerde EA oyunlarının popüleritesi gün geçtikçe büyüyor. Pandeminin gidişatında Electronic Arts’ın izleyeceği yolun içerikleri olabildiğince ertelemeden ve sürekli olarak piyasaya süreceği anlaşılıyor.

 

 

 

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir