Anasayfa > Oyun Haberleri > FIFA 22 Resmî Oynanış Fragmanı Oyuncularla Buluştu

FIFA 22 Resmî Oynanış Fragmanı Oyuncularla Buluştu

FIFA 22 oyununun resmî oynanış fragmanı, FIFA serisinin yeni nesilden aldığı güçle nasıl değişeceğini gözler önüne serdi.

Görünüşe göre FIFA oyuncularından her yıl gelen “Aynı oyunun laciverti” şikâyeti bu sene son bulacak, çünkü FIFA 22’nin iddiası büyük. Oyunun duyurusuyla oyunculara tanıtılan HyperMotion teknolojisinin futbol oynanışında çığır açacağından bahsedilmişti. Makine öğreniminden güç alan bu teknolojinin FIFA 22’ye güç vereceği alanlar da açıklanmıştı. FIFA 22 için şimdi paylaşılan oynanış fragmanı ise bu iddiaları daha da somutlaştırdı.

FIFA 22 Çıkış Tarihi, Fiyatı, Resmi Fragmanı

FIFA 22 Oynanış Fragmanı

Paylaşılan oynanış fragmanı, HyperMotion’ın oyun içine aktif olarak nasıl etki ettiğini bize gösteriyor. Fragmanda oyunun nasıl gözüktüğüne, nasıl yenilikler içerdiğine, HyperMotion teknolojisinin FIFA’yı nasıl değiştirdiğine şahitlik ediyoruz. Videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Video, bütün oyuncuların takım olarak hareket etmesini sağlayan bir teknolojiyi açıklayarak başlıyor. Şu ana kadar FIFA serisinde oyuncuların bireysel hareketleri dikkate alınıyordu. HyperMotion motoru sayesinde takımlar bir bütün hâlinde, doğal olarak hareket edecek.

Maçta bulunan bütün oyuncuların hareketlerini ilk defa aynı anda kaydeden FIFA ekibi, bu sayede oyuna 4000’den fazla yeni animasyon eklendiğini açıkladı. Bu animasyonlar sayesinde oyuncular gerçekten maçın içinde gibi hissedebilecek.

Gelişmiş yapay zeka teknolojisi sayesinde atak oyuncuları daha zekice koşular yapabilecek, daha iyi kararlar verebilecek. Savunma oyuncuları ise takım hâlinde pozisyon alarak rakibe geçit vermeyecek.

Hava topu mücadeleleri artık daha gerçekçi olacak. Fizikselliğini ve yoğunluğunu hissedebileceğimiz bu mücadelelerin sonucu da eski FIFA oyunlarına göre daha kesin bir şekilde karşımıza çıkacak.

Topsuz alanda devreye girecek animasyonlar sayesinde oyuncular kişisellik kazanacak, oyunun akışı daha doğal gözükecek. Oyuncuların konuşması, takım arkadaşlarını yönlendirmesi, belli yerlere işaret etmesi de bu doğallığın cabası.

Sıfırdan yazılmış kaleci sistemi sayesinde FIFA 22’deki file bekçileri artık daha iyi kararlar alacak, daha gerçekçi bir performans gösterecek. Kalecilerin kişiliğine göre oyuna eklenecek olan animasyonlar sayesinde de dünya klasındaki kalecileri tıpkı gerçek bir maçtaymış gibi izleyeceğiz.

Oyuna eklenen yeni ve gelişmiş atak taktikleri sayesinde takımınızı daha detaylı bir şekilde yönetebilecek, kendi stratejinizi sahaya yansıtabileceksiniz.

FIFA 22’de yapılacak olan atmosfer değişiklikleri de heyecan verici. Her takımın stadına uygun koreografiler, ışık şovları ve daha yoğun gol sevinçleri sayesinde futbolun heyecanı oyuna yansıyacak.

Bütün bu anlatılanların gerçekliğini FIFA 22’yi oynarken hissedip göreceğiz. HyperMotion teknolojisinin sadece yeni nesil konsollarda ve Stadia’da kullanılabileceğini de belirtelim. PC oyuncuları bu yeniliklerin çoğundan mahrum kalacak.

Bakalım EA bu sene oyuncuları memnun edebilecek mi?

FIFA 22, 1 Ekim 2021 tarihinde PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S ve Google Stadia için piyasaya sürülecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir