Anasayfa > Oyun Haberleri > FIFA 23 Çapraz Platform ve İki Dünya Kupası İçerecek

FIFA 23 Çapraz Platform ve İki Dünya Kupası İçerecek

Oyun basınından güvenilir bir kaynak olan Tom Henderson’ın haberine göre FIFA 23, çapraz platform özelliğini ve kadın Dünya Kupası’nı içerecek.

FIFA, yıllardır rakipsiz sayılabilecek bir futbol oyunu olsa da oynanışta kayda değer bir gelişim göstermemesiyle eleştiriliyordu. FIFA 22’de yeni nesil konsollarla birlikte gelen HyperMotion teknolojisi de oyuncuları beklendiği kadar mutlu etmedi. FIFA 23, köklü bir değişiklikle bu sorunu sonlandıracak gibi gözüküyor.

FIFA 23 çapraz platform içerecek!

Tom Henderson’ın haberine göre FIFA 23’le birlikte çapraz platform özelliği oyuna eklenecek. FIFA 23, böylelikle serinin çapraz oynama seçeneğine sahip olan ilk oyunu olacak. Yani PlayStation’da, Xbox’ta, PC’deki oyuncular oyunun zevkini sadece kendi platformlarında değil, platformlar arası da çıkarabilecekler.

Oynanışa ve Dünya Kupası’na yenilikler yolda!

FIFA 23’te oyuna eklenecek bir diğer değişiklik ise kadın Dünya Kupası olacak. Şu zamana kadar sadece erkek Dünya Kupası’nı içeren seri, yeni oyunuyla birlikte buna bir son verecek.

Henderson’ın raporuna göre FIFA 22 ile oyuna eklenen HyperMotion teknolojisi de önemli ölçüde geliştirilmiş olarak karşımıza çıkacak. Gelişen teknoloji sayesinde geliştirici ekip artık oyuncuları sahadan takip edip veri toplayabilecek, bu sayede oyuncuları analiz etmek için onlara XSens giysiler giydirmek zorunda kalmayacaklar.

FIFA ismine ne olacak?

FIFA 23’le birlikte seriye gelmesi beklenen bu değişiklikler ne kadar heyecan verici olsa da oyuncuların aklında tek bir soru var: FIFA ismine ne olacak? 

FIFA’nın EA ile olan anlaşması bu yılın sonuna doğru biteceği için serinin ismi değişecek gibi gözüküyor. Yani muhtemelen EA Sports’un 2023’te çıkacak olan futbol oyununun ismi FIFA 23 olmayacak. FIFA’nın geçmiş yılların toplamını ikiye katlayan maddi talebini EA’in karşılayıp karşılayamayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir