Anasayfa > Oyun Haberleri > Final Fantasy Steam Yolculuğunda Sürekli Tosluyor

Final Fantasy Steam Yolculuğunda Sürekli Tosluyor

Final Fantasy Steam yolculuğunda tökezlemeyi sürdürüyor. Eski oyunlarını yeniden gündeme getirmeye çalışan geliştiriciler hayranları üzdü.

Final Fantasy bugüne kadar en uzun soluklu ve en verimli olmuş oyun serilerinden biri. Hatta biri fazla oldu öyle. Zamanın eskitemediği efsane Final Fantasy, 15 oyun ve sayısız spinofftan sonra yıllara meydan okumaya devam ediyor. 16.’sının da yapılacağı teyit edilen seri yakın gelecekte bir sona kavuşacak gibi görünmüyor. Ancak bu başarı yanında bir dizi dezavantajı da beraberinde getiriyor. Hayranlar Final Fantasy evreninin Steam üzerinde yolculuğundan hiç ama hiç memnun değil. Durum böyleyken eski oyunların remaster versiyonlarındaki özensizlik de bardağı taşıran son damla oldu.

Final Fantasy 9 Animasyon Dizisine Uyarlanacak

15 oyuna ve sayısız yan ürüne uzanan Final Fantasy serisinin kitlesi gerçek bir sağlam hayran kitlesi. Hala forumlarda, mesaj panolarında ve sosyal medya gruplarında seriyle ilgili heyecanlarından hiçbir şey kaybetmeden varolmaya devam eden kitle FF’nin en büyük şanslarından biri. Bu kitle, yeni FF oyunlarını sevdiği ve ilgiyle takip ettiği kadar eski oyunların nostaljisini de kalplerinde taşıyor. Bu nedendendir ki, eski oyunların piksel remasterı yapılacağı haberi büyük bir sevinç yaratmıştı. Çünkü bir çoğumuz için FF’ye bizi bağlayan serinin bu ilk oyunlarıydı.

Bu remaster edilen oyunlardaki özensizlik ise hayranları kelimenin tam anlamıyla sükut-u hayale uğrattı. Özellikle RPG Maker’dan çıkma gibi görünen ve hiçbir şekilde özelleştirilmemiş çirkin fontlar oyuncuları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Üstelik remasterların görüntü uzatma ve performans gibi fonttan çok daha ciddi sorunları da var. Eski versiyonlar remasterlardan hem oynanış hem de performans olarak kat kat iyi durumdalar ki, bu da remasterları bayağı gereksiz hale getiriyor.

Ancak stüdyo bununla da kalmadı. Eski Final Fantasy oyunları yakında satın alınamayacak durumda olacaklar. Stüdyo bunun yerine oyunların remaster versiyonlarının satın alınmasını istiyor. Eskilerinden çirkin ve performansı düşük oyunların bu şekilde dayatılması hayranları hem sinirlendirdi hem de üzdü. Bakalım Final Fantasy bu tepkiler üzerine Steam yolculuğunda bir değişiklik yapacak mı?

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir