Anasayfa > Oyun Haberleri > Fishkeeper: Akvaryumda Balık Besleme Simülasyonu!?

Fishkeeper: Akvaryumda Balık Besleme Simülasyonu!?

Fishkeeper, isminden de belli olduğu üzere sanal balıklarınıza baktığınız bir hayat simülasyonu/tycoon tarzında bir oyun.

Blinkclick Games tarafından geliştirilen Fishkeeper, bilgisayarınızın bir köşesinde sanal ama bir o kadar da gerçekçi bir akvaryum hayatı beslemenizi sağlıyor. Balıkları kontrol ettiğiniz bir Sims oyunu gibi düşünebilirsiniz. Hepsinin açlığı, sağlığı, morali gibi dikkat etmeniz gereken durumları da var. Eğer bunları iyi yönetemezseniz akvaryumunuz bir sualtı cenneti görünümünden bataklığa da dönebilir.

Stadia 8 Ülkede Daha Erişime Açıldı

Oyunun içinde birçok türden balık ve dekorasyon bulunuyor. Gerçekten de bir akvaryumunuz varmış gibi hissetmeniz için uğraşılmış. Tabii bunların ucunda bir maliyet de var, her şey sizin önünüze istediğiniz şekilde sunulmuyor. Basit ve küçük bir akvaryumdan başlayarak zamanla beslediğiniz balıkları satarak para kazanabilir, gelirinizle daha egzotik ve nadir türleri alıp onlar için özel ortamlar hazırlayabilirsiniz. Cidden bir akvaryum denilince aklınıza ne geliyorsa bu oyunda yapabilirsiniz, en ufak bir sınırlama yok.

fishkeeper

Başka bir güzel özellik de oyuncak denizaltı sistemi. Akvaryumunuza bir oyuncak denizaltı maketi alabilir, onu yöneterek tıpkı bir balıkmış gibi akvaryumunuzda dolaşabilirsiniz. Sanal ortamda balık yetiştirmenin artılarından biri de bu olsa gerek.

Stardew Valley veya Sims gibi oyunlar hoşunuza gidiyorsa, bu oyuna da bir göz atmakta fayda var. Gerçek hayatta bir akvaryuma bakmanın ne kadar zahmetli ve maliyetli olduğunu düşünürsek, böyle bir opsiyonun bulunması bir yandan garip olsa da insanı mutlu ediyor.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir