Anasayfa > Oyun Haberleri > Stadia 8 Ülkede Daha Erişime Açıldı

Stadia 8 Ülkede Daha Erişime Açıldı

Google’ın bulut oyun projesi olan Stadia, 8 ülkede daha kullanılabilir hale geldi. Bu son eklenen ülkelerle birlikte Stadia’nın erişime sunulduğu ülke sayısı 22 oldu.

Stadia

Bulut oyun servisleri gelişmeye ve hayatlarımıza daha fazla girmeye devam ediyor. Microsoft’un xCloud’u, Amazon’un Luna’sı derken giderek daha fazla bulut oyun servisi görmeye başladık. Stadia da bu servislerden birisi. Her ne kadar duyurulduğu günden bu yana büyük bir başarı sağlayamasa da, Google bu servisi geliştirmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Stadia’nın kullanıldığı ülke sayısı 22’ye yükseldi. Yeni eklenen 8 ülke ise şunlar oldu:

  • Macaristan
  • Polonya
  • Avusturya
  • Çekya
  • Portekiz
  • Romanya
  • İsviçre
  • Slovakya

Böylece Stadia’nın Avrupa’daki erişilebilirliği daha da arttı. Stadia bu genişlemesinden önce Amerika, Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerde hizmet veriyordu. Fakat yapılan bu geliştirmelere rağmen Stadia hala ülkemize gelmiş değil. Ne zaman geleceği de ne yazık ki hala belirsiz. Ama Stadia’nın Avrupa pazarına bu kadar odaklanması ve Türkiye’nin de bu pazara bir hayli yakın olması, kimi oyuncuları oldukça umutlandırmış durumda.

Stadia

Bunlara rağmen ülkemizde de alternatif bulut oyun servisleri bulunmakta. Bunların başında da GeForce Now geliyor. Steam, UPlay ve Epic kütüphanenizdeki birçok oyunu oynamanıza izin veren GeForce Now, şu anlık sahip olduğumuz en iyi bulut oyun servislerinden birisi. Bunun yanı sıra Microsoft’un da xCloud için Türkiye’de çalışmalar yürüttüğü bilinmekte. Eğer xCloud ülkemizde erişime açılırsa Game Pass kütüphanesindeki oyunları bulut üzerinden oynamak mümkün olacak.

Cyberpunk 2077 İnceleme Puanları Yayınlandı

Game Pass’in ülkemizde uygun fiyatlı olması ve xCloud için de sadece güçlü bir internet bağlantısı gerekmesi, sistemi zayıf olanlar ve oyunlara yüzlerce lira dökmek istemeyenler için bu yöntemin güzel bir alternatif olacağını göseriyor. Umarız bulut oyunculuk sistemi yaygınlaşmaya devam eder ve biz de bu teknolojinin nimetlerinden daha çok yararlanırız.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir