Anasayfa > Oyun Haberleri > FM Geliştiricisi: Oyuncuların Gücünü Yükseltmem İçin Rüşvet Teklifleri Geldi

FM Geliştiricisi: Oyuncuların Gücünü Yükseltmem İçin Rüşvet Teklifleri Geldi

Detaylarıyla oyuncuları ekran başından kaldırmayan oyun Football Manager’ın gerçeğe yansıması bir kez daha kanıtlanmış oldu. FM geliştiricisi, yaptığı bir açıklamada bazı oyuncuların güçlerinin yükseltmesi için menajerlerden teklifler geldiğini belirtti.

Sportif gerçekçiliğiyle ve oyunculara sunduğu liderlik hissiyatıyla bir nesli başında çürüten Football Manager serisi, son oyunu olan FM 2021 ile son günlerde spot ışıklarının altında. Popüler taktiksel futbol simülasyonu serisinin oyun direktörlüğü görevini üstlenen Miles Jacobson, The Athletic tarafından yapılan Football Manager Show programında bazı ilginç açıklamalarda bulundu. Jacobson, bazı oyuncuların güçlerini yükseltmesi için menajerlerden para tekliflerinin geldiğini belirtti. Popüler oyunun ardındaki isim, The Athletic’in “Rüşvet aldı” ifadesini “Rüşveti reddetti” olarak düzeltmeyi de ihmal etmedi.

175 Saat Cyberpunk 2077 Oynayan Tester Oyunu Henüz Bitiremedi!

football manager 2021

FM Geliştiricisi: Rüşveti reddettim

Geliştiricilerin Football Manager’ı üretirken her sene yaşadığı zorlukları anlatan Miles Jacobson, rüşvet tekliflerinin geldiğini söylemesinin ardından bir oyuncuyla yaşadığı ilginç bir anıyı da anlattı. Programın sunucusu, doğal olarak futbolcuların da her sene güçlerini kontrol ettiğini söyleyerek “Oyunculardan da mesajlar geliyor mu?” sorusunu yöneltince Jacobson birçok sporcudan da mesajlar aldığını, fakat sadece bir tanesinin gücünü değiştirdiğini belirtti. İsmi söylenmeyen bir takımdan ulaşan futbolcu, oyunun geliştiricisine hız istatistiğini değiştirmesini söylediği bir mesaj attı. Sporcu; kendisini kendisinden gerçek hayatta daha yavaş, fakat oyunda daha hızlı olan bir arkadaşıyla karşılaştırmasının ardından istatistiğinde bir artış talep etti. Oyunun geliştiricisi bunu kanıtlaması için sporculardan bir yarış videosu istedi, anonim futbolcu da arkadaşıyla yarışarak hızını kanıtlayınca istatistiğindeki artışı aldı.

İnsanları gerçekçiliğiyle ekran başına kilitlemeyi bilen oyunun futbol camiasındaki yansımalarının olduğu zaten biliniyordu. Bu gelişmeyle birlikte menajerlerin temsil ettiği oyuncuları daha iyi kulüplere gönderebilmek için neler yapabileceğini de görmüş olduk. Konu hakkındaki düşünceleriniz neler, bu oyunun spor sektöründeki etkisi nereye kadar çıkabilir dersiniz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir