Anasayfa > Oyun Haberleri > Football Manager, Manchester United Tarafından Dava Ediliyor!

Football Manager, Manchester United Tarafından Dava Ediliyor!

Yılların efsane futbol menajer simülasyonu Football Manager, Premier Lig takımlarından Manchester United tarafından mahkemeye verildi.

FIFA 21 Çıkış Tarihi İçin Detaylar Açıklandı!

İngiliz futbol takımı Manchester United, SEGA tarafından yayımlanan oyunu dava ediyor. Kulüp, The Guardian’ın haberine göre davanın sebebi olarak isminin “oyun boyunca geniş ölçüde kullanılması”nı gösterdi. Manchester United, oyunun ayrıca kulübün resmî logosu yerine daha basitleştirmiş bir versiyonunu kullanarak logonun telif haklarını çiğnediğini iddia ediyor.

Sega’dan cevap ise gecikmedi. Kendileri, Football Manager’ın ve eski versiyonu olan Championship Manager’ın Manchester United ismini 1992’den beri kullandığını ve bu süreçte “davacıdan şikâyet gelmediğini” belirtti. Sega, buna ek olarak ismi kullanmayı “futbol bağlamında Manchester United takımına meşru bir referans” olarak nitelendirdi.

Sega, buna ek olarak Manchester kulübünün video oyunları sektöründe bu şekilde rekabeti baltalamaya çalıştığını da iddia etti. Bunun da işin sonunda “Manchester United” kelimelerini kullanma özgürlüğünün bütün oyunlarda önemli derecede kısıtlanacağını söyledi.

Manchester United’ın davasında Football Manager modlarından da bahsedildi. Kulüp, oyunun hayranları mod yapmaya teşvik ettiğini, lisans gereği olmayan bu modlar sayesinde de oyunun lisans almasına bile gerek kalmadan para kazandığını belirtti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir