Anasayfa > Oyun Haberleri > Forza Motorsport 7, Eylül İtibarıyla Satıştan Kaldırılıyor

Forza Motorsport 7, Eylül İtibarıyla Satıştan Kaldırılıyor

Forza Motorsport 7, 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren mağazalarda yer almayacak. Çıkışı üzerinden dört sene geçen simülasyon yarış oyunu Eylül itibariyle satıştan kaldırılıyor.

Forza Motorsport 7, Forza Horizon serisinin de geliştirilmesine yardım eden Turn 10 Studios tarafından geliştirildi. Motorsport, Horizon‘un aksine bünyesinde 700 araç bulunduran bir simülasyon yarış oyunu. Simülasyon yönünün daha ağır olmasından dolayı Motorsport yarış tutkunları tarafından Horizon serisine kıyasla daha çok tercih edilen bir seri.

Aynı serinin diğer oyunları gibi Motorsport 7 de dört senenin ardından “End of Life” dönemine giriyor. Bu nedenle oyun ile alakalı her şeyin satışı durduruluyor. 15 Eylül 2021 tarihinde de aynı olay Motorsport 7 için gerçekleşecek. Bu da demek oluyor ki oyunu hiçbir yerden satın alamayacaksınız. Oyuna sahip olan oyuncular ise hem tek oyuncu içeriğine hem de çoklu oyuncu içeriğine erişim sağlayabilecek. Bu olaydan sadece oyunun satışları ve oyunun Xbox Game Pass de bulunma durumu etkilenecek. Yani oyun kendini yeni oyunculara kapatacak. Oyunu Xbox Game Pass‘ten oynayan oyuncular için de ayrı bir çözüm sunuldu.

Forza Motorsport 7

Game Pass‘te bulunan oyun zamanı gelince platformdan kaldırılacak. Eğer oyunu Game Pass platformu üzerinden oynuyorsanız ve oyunun herhangi bir DLC‘sini satın aldıysanız paranız boşa gidecek diye üzülmeyin. Oyuna ait herhangi bir DLC satın alan oyuncular özel bir jeton kazanacak ve Xbox Message Center aracılığıyla oyunu oynamaya devam edebilecekler bu sayede de paranız boşa gitmiş olmayacak.

Forza Motorsport 7 Xbox Mağazası Fiyatları

Eğer oyuna sahip değilseniz ya da Game Pass üzerinden oynuyorsanız ve oyunu almak isterseniz Motorsport 7 şu an çok büyük bir indirimde. Forza Motorsport 7‘nin üç farklı sürümünün Xbox Mağazası fiyatları da şu şekilde:

  • Standart Edition – 67,25 TL
  • Edycja Deluxe Edition – 99,75 TL
  • Ultimate Edition – 57,25 TL

Hakkında Baran Dilli

Küçüklükten beri teknoloji ve oyunlara meraklı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir