Anasayfa > Oyun Haberleri > Forza Horizon 5 Duyuruldu, Çıkış Tarihi Açıklandı

Forza Horizon 5 Duyuruldu, Çıkış Tarihi Açıklandı

Forza Horizon serisinin en yeni oyunu Forza Horizon 5, açıklanan çıkış tarihi ile birlikte E3 2021’de duyuruldu.

Microsoft’un E3 2021’de düzenlediği XboxBethesda etkinliği, birçok büyük yeni oyun duyurusuna ve yeni haberlere sahne oldu. Bunlardan en çok dikkat çekenlerinin arasında ise A Plague Tale: Requiem, yeni Masquerade oyunu Bloodhunt ve çok daha fazlası bulunuyordu. Yeni Forza Horizon oyununun duyurusu ve oynanış görüntüleri ise etkinlikte belki de en çok dikkat çeken haber oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Steam’e gelmesiyle tekrar popüler olan Forza Horizon 4, ülkemizde de gayet sevilen bir yarış oyunu. Serinin devamı ise hem ülkemizde, hem de dünyada uzun zamandır bekleniyordu. E3 2021 etkinliğinde paylaşılan videolarla Forza Horizon 5 duyuruldu ve tanıtıldı. Oyunun hem çıkış tarihine hem de oynanış videosuna kavuşmuş olduk. Bütün detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Forza Horizon 5 Duyuru Videosu

Forza Horizon serisinin yeni oyunu, aşağıdaki heyecan verici duyuruyla oyunculara duyuruldu. Tamamen oyun içinden alınmış 4K görüntüler içeren video, bize Meksika’da yaşayacağımız maceralardan bir kesit sunuyor. Grafikleriyle dikkat çeken serinin yeni oyunu da görsel açıdan inanılmaz gözüküyor.

“Nihai Horizon maceranız sizi bekliyor! Meksika’nın canlı ve sürekli evrilen açık dünyasını dünyanın yüzlerce en iyi arabasını sınırsızca, zevkle sürerek keşfet.”

Forza Horizon 5 Tanıtım – Oynanış Videosu

Oyunun halihazırda oynanış içeren duyuru videosunun yanında bir oynanış demosu videosu da yayımlandı. Videoda oyunun yapay asistanı, geliştirilme süreci anlatılıyor. Göz alıcı grafiklerin detay seviyesine de bu fragmanda şahit oluyoruz. Videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Forza Horizon 5 Çıkış Tarihi

Forza Horizon 5, 9 Kasım 2021 tarihinde Xbox Series X/S, Xbox One ve Windows 10 için piyasaya sürülecek. Oyun, çıkışının ilk gününde tıpkı beklendiği üzere Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunacak. Steam sayfası şimdiden açılan oyunun fiyatına dair herhangi bir bilgimiz yok, fakat Xbox Game Pass’e gelmesi bu endişeyi de ortadan kaldıracak gibi duruyor.

Microsoft’un çıkış tarihini şimdiden açıklaması da beklenmiyordu, bu kadar yakın bir çıkış tarihi vermesi de. Aslına bakılırsa Forza Horizon’dan ziyade Forza Motorsport’un yeni oyununun tanıtılması beklentiler arasındaydı. Bu sebeple bu duyuru oyuncular için güzel bir sürpriz oldu.

forza horizon 5

Forza Horizon 5 Minimum Sistem Gereksinimleri

Oyun için önerilen sistem gereksinimleri henüz açıklanmadı, fakat minimum sistem gereksinimlerine sahibiz. Bu denli grafiklere sahip bir oyun için gayet düşük. Microsoft, optimizasyon tarafında yine harikalar çıkarmış gibi görünüyor. Forza Horizon serisinin son oyununun minimum sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

  • İşletim Sistemi: Windows 10 15063.0 veya daha yükseği
  • İşlemci: Intel i3-4170 @ 3.7Ghz veya Intel i5 750 @ 2.67Ghz
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVidia 650Ti veya AMD R7 250x
  • DirectX: Sürüm 12
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 80 GB kullanılabilir alan

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir