Anasayfa > Oyun Haberleri > Free Fire 1 Milyar İndirme Barajını Aştı

Free Fire 1 Milyar İndirme Barajını Aştı

Mobil oyun piyasasının en popüler yapımları arasında kendine yer bulan Free Fire 1 milyar indirme rakamını geride bırakmayı başardı. Detaylar haberimizde.

Mobil oyun sektörü her geçen yıl pastadaki payını biraz daha arttırarak büyümeye devam ediyor. İnsanların çoğu mobil oyuna ücret ödemeden ve kolayca ulaşabilmelerinin yanı sıra mobil cihazların konsol ve PC’ye göre çok daha rahat erişilebilir olması mobil oyun piyasasının bu denli hareketli olmasındaki en büyük etkenlerden. Adeta kabından taşarak dev bir sektör haline gelmiş olan mobil oyun piyasasında da tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi battle royale rüzgarı esiyor. Battle royale türünün mobilde en sevilen yapımları arasında ise Free Fire yer alıyor.

Battle Royale Nedir? Battle Royale Oyunlar Nelerdir?

2017 yılında Android ve iOS cihazlar için piyasaya sürülen ve 2019 yılında en çok indirilen mobil oyun olmayı başaran Garena Free Fire önemli bir eşik daha atlayarak tam 1 milyar indirme rakamını geride bırakmayı başardı. Bunu başaran ilk mobil battle royale oyunu olduklarının da altını çizmiş olan geliştiriciler tüm kullanıcılara da teşekkürlerini iletmiş vaziyetteler. Sürekli güncellenen içeriği, Street Fighter gibi pek çok ünlü marka ile gerçekleşen işbirlikleri ve düzenlenen özel etkinlikler ile mevcut oyuncuların ilgisini diri tutmayı başarırken yeni oyuncuları da kendine çekmeye devam eden Garena Free Fire‘ın yıldızı daha uzunca bir süre parlamaya devam edecek gibi görünüyor. Yayıncısı ve geliştiricisine bir servet kazandıran mobil oyunun gelecekte izleyeceği yolu ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir