Anasayfa > Listeler > Gamerların Annelerinden Duydukları 10 Cümle

Gamerların Annelerinden Duydukları 10 Cümle

“Senin dersin yok mu?” ile başlar, nerelerde biter bilinmez. İşte anneler gününde, gamerların annelerinden duymaya alıştıkları 10 cümle!

Belki okuldan geldin, belki kafan bozuk. Açtın oyunu, aldın çayı kahveyi, Discord’da kankalarla buluştun. Kılıçları kuşanıp krallığı tehdit eden canavarı mı öldüreceksin, zombileri öldürüp hayatta mı kalacaksın bilinmez ama keyifli dakikalar için kendini hazırladın. Ve koridordan bir ses yükselir.. 

1- Senin dersin yok mu?

“Senin dersin yok mu?” annelerin doğum yaptıkları zaman alet kutularına gelen araçlardan biridir. Oyunun, televizyonun, gezmenin dozajı kaçtı mı, hemen ayarları sıfırlamak için ortaya çıkar. Senin dersin yok mu oğlum/kızım?, “Biraz daha serserilik edersen burada ilginç şeyler olacak.” anlamına gelir, uyarı atışıdır. Duyulduğu anı takip eden 45 dakika içinde annenin sizi ders çalışırken gördüğüne emin olmanız ruh ve beden sağlığınız için oldukça büyük bir önem teşkil eder.

2- Uyumadın mı sen daha?

Hangimiz sabahlara kadar kankilerimizle fantezi dünyalarının çayırlarını aşındırmadık, yer altında bir küp elmas bulacağım derken hocanın ezanı okumasıyla sarsılmadık ki? İşte böyle gecelerde sese uyanan ya da tuvalete kalan anne kapıya dayanır ve, “Uyumadın mı sen hala?”. Aslen, bir an önce uyursan senin açından hayırlı olur anlamına gelir. Şakası olmaz, duyduktan sonra hemen yatmak gerekir. Çünkü o annenin yatmış mısınız diye yeniden oda basmasının permütasyonu, Galatasaray’ın Antakya Sütçüler Birliği Spor’u yenmesiyle aşağı yukarı aynıdır.

3- Eşşek kadar adam oldun..

Annelere göre oyun, çocukken yapılan bir hadisedir. Liseye, üniversiteye gelip hala bilgisayarın başında bilek çürütmek annelere göre kabul edilebilir bir şey değildir. Eşşek kadar adamlar artık daha başka şeylerle ilgilenmelidir. Bu yüzden eşşek kadar olduysanız ve hala oyun oynamayı seviyorsanız, tavsiyem eşşeğin bir üst leveli olan “eşşek herif”e geçmenin bir yolunu bulmanız.

4- Kadriye Hanım’ın mükemmel kızı, Necati Bey’in aslan oğlu

Kuzguna yavrusu şahin görünüyor olabilir ama, bu ortalıkta diğer şahinler olmadığı anlamına gelmez. Eskeza, ortalıkta Kadriye Hanım’ın üç yaşında mantı açmayı öğrenmiş kızı, ya da Necati Bey’in beş yaşından beri yazın kendi kendine sanayide çalışıp okul masrafını çalışan bir aslan oğlu varsa sıvadığınızın resmidir. Rekabet ihtimali 0, kıyaslanma ihtimali %80, kıyaslanmayı kaybetme oranınız %100.

5- Hep o bilgisayarın başına oturmaktan oluyor

Annelere göre evrendeki tüm soruların cevabı sizin oynadığınız oyunda gizlidir. Hasta olduysanız saatlerce oturup oyun oynamaktan, canınız sıkkınsa oyun oynamaktan başka bir şey yapmamaktan, Kuzey Kore’deki dikta rejiminin sebebi oyun oynamaktan, Plüton’un gezegen statüsünü kaybetmek oyun oynamaktan, Coronavirüs %100 oyun oynamaktan.

6- Kafanı bunlara yorduğun kadar

Papua Yeni Gine’li bilim adamlarının anneler arasında yapılan bir araştırmaya göre, annelerin oyun oynayan çocuklarının beyin kapasitesinin %80’inini oyunlara harcadığını düşündükleri, geri kalan %20’yle de hayatlarını “eh işte” noktasında idare ettiklerine emin oldukları sonucuna ulaşıldığını biliyor muydunuz?

7- Oyun oynayanlar intihar ediyormuş

Ne zaman oyun oynayan birisi intihar etse intihar sebebi hemen oyunlara bağlanır. Anneniz de bunu televizyonda izler, yüreği kaldırmaz, 48 saat sizi göz takibine alır. 48 saatin sonunda “Alan 5 dakka sonra geri getirir” statünüzü koruduğunuzu fark edince göz hapsi biter. Ama inşallah o balina oyununu oynamıyorsunuzdur, intihar eden kişi “balina oyunu” oynadığı için ölmüştür çünkü. Pikachuyu uçan pokemon zannedip camdan fırlayan çocukla zeka seviyeniz kıyaslanır. Bari Charizard zannedip atlasaydın da televizyondan Pokemon’un gittiğine deyseydi be evladım.

8- Birisi ininden çıkmış

Boş zamanınızın çoğunu oyun oynayarak geçiriyorsanız, yaşam alanınız olan odanın giderek yabani hayvanların inini andıran bir tavır sergilemesi muhtemeldir. Anneniz yerdeki çamaşırlar ve masanın üzerinde birikmiş olan kola kutuları bariyerlerini aşıp size ulaştığında, ayağındaki terliğin sürtünme hızı Uzay Yolu dizisindeki Atılgan gemisinin Warp 9 hızına ulaşabilir. Bu yüzden gamerlara zaman zaman odalarından çıkıp yüzlerini aile bireylerine hatırlatmaları bilim çevreleri tarafından tavsiye edilen bir durumdur. Bu gösterimler esnasında patlayan kutlama konfetilerine eşlik eden cümle ise bellidir. Birisi ininden çıkmış! Asın bayrakları!

9- Oyunu durdur, bi ekmek almaya git

Girmişsiniz oyuna, bir headshot bir headshot daha. Kalçalar sandalyeye yapışmış, omuzlar iyice eğilmiş, gözler ekrana bitişik. Discord’daki kankalar gaz verip duruyorlar. Ve birden odaya anneniz girer. “Oyunu durdur, bi ekmek almaya git!”. Discorddaki kankalar dalgalarını geçer. Konsantrasyon bozulur. Hüzün. Yıkım. Göz yaşı. Takriben 20 sene daha annenizin online bir oyunun durdur tuşu olduğunu anlaması mümkün olmayacak. Tavsiyemiz oyuna oturmadan ekmek kutusunun kontrol edilmesi.

10- Sınavda bunları soracaklar galiba?

O bir klasik, o bir sözel terminatör, o bir yürek yıkan. Sınavda bunları soracaklar galiba, artık sizden umudunu kesmiş olan annenin, “Madem durduramıyorum bari dalgamı geçeyim” modudur. Annenizin sınavdan yüksek not almanıza olan umudu, sizin epik item düşürme umudunuza doğrusal orantıdadır. Bu orana matematik biliminde “lise bitince askere gönderelim sonra da dükkanda oturur sabiti” denilmektedir.

Şaka bir yana, Savebutonu ekibi olarak bizi dünyaya getirmek için bedenlerinin sağlığını tehlikeye atmaktan çekinmeyen, bizleri büyütürken farkında bile olmadığımız fedakarlıklara katlanan, seven, gözeten, öğreten, kol kanat geren tüm annelerimizin anneler gününü kutlarız ve yakın zamanda onları da oyunlarda görmek isteriz!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

3 Yorumlar

  1. Yalnız olmamak güzel

  2. Bana hala çocuk musun diyor 19 yaşındayım diye oyun oynamam gerek galiba

  3. Birde durdur oyunu öyle git ekmek almaya var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir