Anasayfa > Oyun Haberleri > Geliştirme Süreci Durdu, Artifact Ücretsiz Oldu

Geliştirme Süreci Durdu, Artifact Ücretsiz Oldu

Valve’ın büyük umutlarla başladığı ancak hayal kırıklığı ile biten projeleri Artifact ücretsiz hale getirildi. Detaylar haberimizde.

Kart oyunlarının Hearthstone ile büyük bir yükseliş yakaladığı dönemde karşımıza çıkan ve ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürülen Artifact‘ın temeli tıpkı Underlords gibi Valve‘ın en büyük evrenlerinden biri olan DOTA 2‘ye dayanıyordu. DOTA 2‘nin kart oyunu olarak da adlandırabileceğimiz Artifact yüksek fiyatı ile de rakiplerinin gerisinde kalıyordu. 20 dolarlık fiyat etiketine sahip olan oyunun ülkemizdeki fiyatı ise 110 TL civarındaydı. Oyunculara beklediklerini veremeyen, fiyatı ile tepki çeken ve oyun içi kart fiyatları konusunda da bir denge yakalayamamış olan Artifact tüm bunlarla birlikte kendi sonunu da getirdi diyebiliriz.

Artifact ücretsiz

Oyuncu sayısındaki kaçınılmaz düşüşün ardından Valve cephesinden yapılan bir açıklama ile oyunun geliştirme sürecinin sonlandırıldığı açıklandı. Bu aynı zamanda Artifact artık ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak anlamına da geliyor. Artifact haricinde Artifact 2.0 Beta sürümü de oyuncuların ücretsiz bir biçimde deneyimlemelerine açık durumda. Oyunun üzerinde çok daha uzun süre çalışılan ve ince detayları düzeltilmiş sürümü olan Artifact 2.0 da bu noktadan sonra daha fazla geliştirme almayacak. Oyun sektörünün devlerinden olan Valve‘ın attığı belki de en yanlış ve talihsiz adım olan Artifact‘ın da sonu böylelikle gelmiş oldu. Steam incelemeleri karışık olan oyun ücretsiz olmasının ardından şüphesiz daha çok kullanıcı tarafından deneyimlenecek. Bu oyunun yorumlarını değiştirecek mi göreceğiz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir