Anasayfa > Oyun Haberleri > Getsu Fuuma Den Efsanesi Geri Dönüyor

Getsu Fuuma Den Efsanesi Geri Dönüyor

NES konsolunun en efsane oyunlarından biri olan Getsu Fuuma Den, 34 senelik bekleyişin ardından oyuncularla tekrar buluşuyor.

Getsu Fuuma Den (1987) Nedir?

Nintendo ve Konami‘nin en eski oyunlarından biri olan Getsu Fuuma Den; Side-Scroller dediğimiz, karakterimiz ve dünyaya yan profilden baktığımız (örnek olarak Mario) bir aksiyon macera oyunuydu. Zorlayıcı oynayış stili ve zamanına göre güzel oyun içi mekaniklere sahip olan bu oyun NES konsolunun en sevilen oyunlarından biri haline gelmişti. Castlevania ile birlikte günümüz Roguelike ve 2D aksiyon macera oyunları için temel atan bir oyun olduğunu söylesek yalan söylemiş olmayız.

getsu fuuma den

Gelelim bu sene çıkacak olan yeni oyuna. Bu sefer oyun bir Roguelike havasında olacak gibi duruyor. Ancak her şeyden önce herkesin dikkatini çeken bir şey var, o da oyunun nasıl gözüktüğü. Sanat tarzı olarak kendine özgün olmakla beraber geleneksel Japon tabloları tarzında gözüken bu oyun gerçekten de dikkat çekici duruyor. Animasyonlar, arka planda geçen olaylar, ses efektleri ve düşmanların hepsi son derece pürüzsüz gözüküyor. Boss Fight’lar ise korkutucu ve detaylarla dolu canavarlardan oluşuyor. Oyunun 1987 halinin bir devamı olup olmadığı hakkında ise kesin bir bilgi henüz yok.

World of Warcraft 9.1 Güncellemesi Beta Serverlarında Başladı

Yeni Oyun Ne Zaman Çıkacak?

Ne zaman çıkacağını merak edenler için Konami oyunun gidişatı ile ilgili bir takvim yayımladı. Takvimde oyunun mayısta Steam’e erken erişim için açılacağı, ve sonraki aylarda gelen güncellemelerle yeni bölümler, karakterler ve başka ekstra içerikler ekleneceği söyleniyor.

Şuana kadar oyun içi oynanış hakkında sadece görüntüler olduğundan oyunun ne kadar güzel işlediği hakkında yorum yapmak zor. Ancak oyun dünyasının en eski ve en efsane isimlerinden biri olan Getsu Fuuma Den, isminin ne kadar önem taşıdığının farkında gibi duruyor. Oyunun fragmanına göz atmak isterseniz aşağıdaki videoya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir