Anasayfa > Oyun Haberleri > Ghost of Tsushima, Yakında PC İçin Duyurulabilir

Ghost of Tsushima, Yakında PC İçin Duyurulabilir

En popüler PlayStation özel oyunları arasında bulunan Ghost of Tsushima, yakın zaman içinde PC için duyurulabilir.

PlayStation’a özel oyunların teker teker PC’ye gelmesine şahitlik ediyoruz. Birçok PlayStation hayranı bu gelişmeyi pek iyi karşılamasa da PC oyuncuları durumdan memnun. Horizon Zero Dawn’un bilgisayardaki başarısının ardından ivmeyi korumak isteyen Sony, Death Stranding ve Days Gone ile bunu devam ettirdi. PlayStation’ın yöneticisi Jim Ryan, verdiği röportajlarda Sony’nin ekosistemini gerek film adaptasyonlarıyla gerek oyunları diğer platformlara getirerek genişletmek istediklerinin sinyallerini veriyordu. Geçtiğimiz haftalarda ise PlayStation Studios’un Steam’e daha birçok oyun getireceğini de fark etmiştik.

Ghost of Tsushima PC İçin Geliyor Mu?

Bütün bunlar, oyuncuların PlayStation özel oyunlarından hangisinin PC’ye geleceğini sorgulamasına sebep oldu. Ghost of Tsushima ise kuşkusuz bir şekilde söylentiler arasında bulunan oyunların merkezindeydi. Çıkışının birinci yılına yaklaşan oyunun bilgisayar oyuncularına sunulması gayet olası gözüküyordu. Şimdi yaşanan bir gelişme ise bu olasılığı daha da yükseltti.

Amazon Prime Day’in başlangıcıyla birlikte Ghost of Tsushima’nın kapak fotoğrafından “Sadece PlayStation’da” etiketi silindi. Oyun, artık kapağıyla birlikte PlayStation’a özel olduğunu vurgulamıyor. Yeni kapaklarda bu ifadenin olmaması, birçok kişiyi doğal olarak oyunun PC için çıkıp çıkmayacağını düşünmeye itti. Days Gone ve Horizon Zero Dawn oyunlarının kapağında da bulunan bu ibare, oyunların PC’ye çıkmasının ardından kaldırılmıştı. Sony, Ghost of Tsushima için hazırlıklarını önceden yapıyor olabilir. Henüz resmî bir açıklama olmasa da bütün bu gelişmelerle birlikte Ghost of Tsushima’nın birinci yılına yaklaştığımızı göz önünde bulundurursak oyunun bilgisayara gelmesi çok da uzak bir ihtimal olarak gözükmüyor.

Bütün bunlara rağmen bu söylentileri fazla ciddiye almamakta fayda var, çünkü elimizde resmî bir açıklama yok. “Sadece PlayStation’da” ibaresinin kaldırılması kapak fotoğrafını biraz daha sade hale getirmek amacıyla veya PS5’e geçişle birlikte yapılmış bir hamle olabilir. Ghost of Tsushima’nın PC’ye günün birinde gelmesi oldukça mümkün olsa da bunun ne zaman olacağını bilemiyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir