Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation Studios, Daha Fazla Özel Oyunu Steam’e Getirmeyi Planlıyor

PlayStation Studios, Daha Fazla Özel Oyunu Steam’e Getirmeyi Planlıyor

PlayStation Studios, Steam’de bulunan küratör sayfasına göre bilgisayar platformuna daha çok oyun getirmeyi planlıyor.

Sony, PlayStation’a özel olan birçok oyunu bilgisayar platformuna da çıkaracağını uzun zamandır belirtiyordu. Days Gone, Horizon Zero Dawn ve Helldivers’ın ardından durmaya niyeti olmayan PlayStation’ın beklenenden de fazla oyunu Steam’de çıkaracağını öğrenmiş olduk.

Bunu PlayStation Studios Steam küratör sayfasına bakarak anlıyoruz. “Öne Çıkan” sekmesinde 3 oyun ve 21 DLC ile birlikte toplam 24 eser görünürken küratörün “Hakkında” sekmesinde toplamda 41 adet oyun gözüküyor. Bu da demek oluyor ki hâlihazırda Steam’de bulunan 24 eserin dışında birçok yeni oyun ve DLC yolda. Bunların arasında mevcut oyunların DLC’lerinin olma ihtimâli de var fakat sayının tamamlanması yeni oyunlar olmadan imkânsız gözüküyor. Kısacası, PlayStation Studios’un yakın zamanda PC’ye gelecek yeni bir oyunu duyurmasını bekleyebiliriz. Bu oyunun ne olacağı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Days Gone

Sony’nin ekosistemini genişletmek için harcadığı çaba son zamanlarda daha net bir şekilde görülüyor. Oyunlarını dizilere ve filmlere uyarlamayı (Uncharted ve The Last of Us’ta gördüğümüz gibi) seven şirket, aynı zamanda şu ana kadar PlayStation’a özel olan oyunları tek tek bilgisayar için çıkarmaya başladı. Bu çabanın Xbox’ın başarısının ardından rekabet için geldiğini söylemek mümkün. Zira, şu ana kadar Xbox’ta oynatmaktan çok Xbox oyunları oynatmayı daha değerli gören Microsoft’un oyun sektöründe nasıl bir başarı yakaladığına şahitlik ettik. Xbox Game Pass sistemi de bunun en önemli faktörlerinden bir tanesi olmuştu. PlayStation yöneticisi Jim Ryan da PlayStation için Xbox Game Pass benzeri bir sistem planladıklarını belirtmişti.

PlayStation’ın bilgisayara çıkaracağı bir sonraki oyun için bilgi olmasa da oyuncuların istekleri belli. Oldukça popüler olan Ghost of Tsushima veya yıllardır beklenen The Last of Us gibi oyunların bilgisayarda çıkması, birçok oyuncuyu mutlu edecektir. Peki sizin beklentileriniz veya istekleriniz neler?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir