Anasayfa > Oyun Haberleri > Ghost of Tsushima Yönetmenleri Gerçek Tsushima Elçileri Oldu

Ghost of Tsushima Yönetmenleri Gerçek Tsushima Elçileri Oldu

Duyurusunun yapıldığı 2017 yılından itibaren başta görselliği ve atmosferi ile oldukça büyük bir heyecan yaratmayı başaran Ghost of Tsushima’nın yönetmeni Nate Fox ve kreatif direktörü Jason Connell Japonya’nın Nagasaki prefektörlüğüne bağlı gerçek Tsushima Adası’nın turizm elçileri oldu.

Nagasaki, Tsushima

Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen oyun gerçek hayattan uyarlanan ve başlı başına bir ada olan Tsushima şehrinde geçiyor. Oyunun açık dünyaya sahip olmasından dolayı ada keşfedilebilir nitelikte. Bunun yanı sıra oyunda şehrin tarihi ve yapısının da iyi bir şekilde ele alınması gibi nedenlerden ötürü şehrin belediye başkanı olan Hiroki Hitakatsu, yapımcılara bu onuru layık gördüklerini belirtiyor.

Başkan, içinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle Sony Interactive Entertainment (SIE) ile birlikte çalışarak şehrin turistik yanlarını ele alacakları, tanıtım amaçlı çevrimiçi bir etkinliğin düzenleneceğini ve kısıtlamalar sonrasında tüm geliştirici ekibi adaya davet edeceklerini de belitti. Ayrıca Ghost of Tsushima hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Birçok Japon bile Gen-Ko tarihini bilmiyor. Dünyaya gelince, Tsushima’nın adı ve yeri tam olarak bilinmiyor, bu nedenle hikayemizi olağanüstü grafiklerle ve derinlemesine anlattıkları için ne kadar teşekkür etsem azdır. Dünyanın her yerinden, SIE ve Sucker Punch Productions sayesinde Tsushima tarihini onların eserleriyle öğrenen insanlardan şehri görmek, bilmek ve şehre gelmek istediklerini duydum.”

Video oyunlarının kültürel ögeleri bu şekilde dünyaya tanıtabilme potansiyelini son derece iyi bir şekilde değerlendirmeyi başaran ekibi tebrik ediyor ve bu gibi haberlerin çoğalmasını temenni ediyoruz.

Hakkında Heval Deniz Kaya

yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir