Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA 5 Twitch Üzerinde En Çok İzlenen Oyun Oldu

GTA 5 Twitch Üzerinde En Çok İzlenen Oyun Oldu

GTA 5 Twitch üzerinde geçtiğimiz ay boyunca en çok izlenen oyun oldu. Yakın zamanda Xbox Game Pass’e gelen oyun yoğun bir şekilde izleniyor.

GTA 5 nisan ve mart aylarının en çok izlenen oyunu oldu. Grand Theft Auto serisinin yıldızı Just Chatting kategorisinden sonra son yedi günde eş zamanlı olarak 250.000 kişi tarafından izlendi. Mart ayında League of Legends’i de geride bırakan oyun toplamda 184 milyon saat boyunca izlenmiş oldu.

Yakın zaman önce Xbox Game Pass kütüphanesine eklenen yapım özellikle Online tarafında her geçen kitlesini büyütmeye devam ediyor. Ülkemizde de rol yapma sunucuları sayesinde büyük ilgi çeken ve keyifli saatler sunan yapım, birçok espor oyununu da gerisinde bırakmayı başardı. Xbox Game Pass servisine eklenen GTA 5 hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

GTA V Xbox Game Pass Servisine Ekleniyor

Mart ayında listenin ikinci sırasında League of Legends, üçüncü noktada ise 117 milyon saat izlenmeyle Fortnite yer alıyor. Hemen ardından popüler battle royale oyunu Call of Duty: Warzone geliyor. Listenin geri kalanında ise Minecraft, VALORANT, Counter Strike: Global Offensive ve Apex Legends yer alıyor.

Son dönemde Twitch üzerindeki izleyici kitlesini arttıran bir diğer yapım ise FIFA 21 oldu. FIFA 21 en çok izlenen oyunlar listesinde 10.sıraya yerleşti ve NewZoo’nun yayınladığı istatistikler doğrultusunda yaklaşık 37 milyon saat izlenmiş oldu.

GTA 5 Twitch ve Roleplay Sunucuları

2016 yılından bu yana ilk defa bu kadar yüksek bir izleyici sayısı elde eden GTA 5, özellikle rol yapma sunucuları sayesinde yeni bir kitleye erişti diyebiliriz. Oyuncular rol yapma sunucularında GTA 5’in esnek mekaniklerinden yararlanarak çeşitli karakterlere bürünüyor ve belirli kurallar çerçevesinde doğaçlama hikayeler oluşturuyor.

Kendi karakterinize sesinizle hayat vermenize olanak tanıyan GTA 5 roleplay sunucuları özellikle Twitch üzerinde de büyük rağbet görüyor. Oyunun Xbox Game Pass’e gelmesiyle beraber izleyici sayısının büyük oranda arttığını söyleyebiliriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir